ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Υπόθεση Μιτσερού: Το παρασκήνιο της εξαφάνισης του δευτέρου θύματος

Όλο και περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στην επιφάνεια, μετά τις δύο, μέχρι στιγμής, παραδοχές για την διάπραξη των στυγερών εγκλημάτων κατά των Marry Rose και Arian Palanas Losano, από τον 35χρονο αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς. 

Οι πληροφορίες σε σχέση με την εξαφάνιση του δευτέρου θύματος, αναφέρουν ότι αυτή συνέβη ενώ η 28χρονη βρισκόταν σε διακοπές μαζί με φίλη της, στις Πλάτρες. Η κοπέλα έφυγε, αφού ενημέρωσε τους εργοδότες της, ωστόσο, αργότερα εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Το κινητό της τηλέφωνο ήταν κλειστό, με αποτέλεσμα η εργοδότριά της να επικοινωνήσει με την φίλη της. Η τελευταία φέρεται να είχε αναφέρει ότι ούτε η ίδια γνώριζε πού βρισκόταν.

Να σημειωθεί ότι η Arian Palanas Lozano εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στην οικία πρώην βοηθού αρχηγού Αστυνομίας.

 

Προηγούμενη ενημέρωση

Η αποκάλυψη του πρωτοφανούς εγκλήματος που αποκαλύφθηκε την περασμένη Κυριακή στο παλιό μεταλλείο της Κοκκινόγειας στο Μιτσερό, εξελίσσεται βασανιστικά μπρος στα μάτια της σοκαρισμένης κυπριακής κοινής γνώμης. Από την Παρασκευή, μέχρι το Σάββατο, αργά το απόγευμα, οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές, καθώς ο 35χρονος Ελληνοκύπριος που θεωρείται ύποπτος για την διάπραξη των εγκλημάτων, φέρεται να παραδέχθηκε και να υπέδειξε στην Αστυνομία συγκεκριμένες τοποθεσίες.

Το αίτημα της αστυνομίας είναι για άλλες 6 μέρες κράτησης για τον 35χρονο για υπόθεση που αφορά φόνο εκ προμελέτης, απαγωγή με σκοπό τον φόνο εκ προμελέτης.

Στο δικαστήριο ως μάρτυρας καταθέτει ο Υπαστυνόμος Ιωάννης Γιωρκάτζης του ΤΑΕ Λευκωσίας ο οποίος αναφέρεται στα γεγονότα της πρώτης εύρεσης πτώματος. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο ύποπτος παραδέχθηκε τον φόνο της Μαρί Ρόουζ σε θεληματική κατάθεση. Ο ύποπτος ανέφερε επίσης σε θεληματική κατάθεση ότι γνώρισε μέσω badoo την δεύτερη νεκρή. Είπε ότι την έπνιξε ενώ έκαναν έρωτα.

Αυτή κατονόμασε στην κατάθεση του

Μια από τις εξαφανισμένες κοπέλες κατανόμασε ο 35χρονο στην κατάθεση του. Η Αστυνομία τότε με ανακοίνωση της ζητούσε τη βοήθεια των πολιτών για εντοπισμό της εικονιζόμενης στην πιο κάτω φωτογραφία γυναίκας, η οποία ελλείπει από την κατοικία της στην Αγλαντζιά, από τις 21 Ιουλίου, 2018.

Η εν λόγω γυναίκα ονομάζεται ARIAN PALANAS LOZANO, είναι 28 χρόνων και κατάγεται από τις Φιλιππίνες.

Θα πραγματοποιηθούν νέες έρευνες στα οχήματα του και νέες έρευνες των συσκευών του. Έρευνες θα πραγματοποιηθούν και γενικότερα, με την συνδρομή της Ιντερπόλ και του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Υπάρχει ανακριτικό έργο που δεν έχει συμπληρωθεί, ανέφερε ο κ. Γιωρκάτζης.

Δικαιολογημένο το αίτημα για 6ήμερη κράτηση του υπόπτου, αναφέρει το δικαστήριο, το οποίο ενέκρινε την 6ήμερη κράτηση.

 

 

Οι σημερινές εξελίξεις 

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 35χρονος φέρεται να υπέδειξε δέντρο λέγοντας ότι πέταξε την 6χρονη σε εκείνο το σημείο, το πτώμα κύλησε και τότε την έσπρωξε ώστε να πέσει στη λίμνη Μεμί. Σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομία ο 35χρονος Ε/κ που θεωρείται ύποπτος για το στυγερό έγκλημα στο Μιτσερό θα παρουσιαστεί σήμερα η ώρα 11 στο δικαστήριο Λευκωσίας για υπόθεση δεύτερου φόνο. Εξέλιξη που είναι συνδεδεμένη με τον εντοπισμό του δεύτερου πτώματος γυναίκας χθες στο φρεάτιο στο Μιτσερό.

Σήμερα, μια βδομάδα μετά, μέλη της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής, βρίσκονται από νωρίς το πρωί στο Μιτσερό, ενώ παρών είναι και ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής, Μάρκος Τράγκολας, για συντονισμό των ερευνών.

Την ίδια ώρα, όπως πληροφορούμαστε, ο 35χρονος ύποπτος αξιωματικός μεταφέρθηκε από μέλη της Αστυνομίας στην λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο για υπόδειξη σκηνών.

Το χρονικό των νέων εξελίξεων

Το βράδυ της Παρασκευής μέλη της Αστυνομίας αναχώρησαν άρον-άρον για την λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο, απέκλεισαν την σκηνή, ενώ το Σάββατο, δύτες καταδύθηκαν στα νερά, αναζητώντας την σορό της 6χρονης Sierra, κόρης της Marry Rose.

Ωστόσο, λίγο αργότερα, η προσοχή όλων στράφηκε και πάλι στο Μιτσερό, όπου κατέφθασαν ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας, Νεόφυτος Σιάηλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας, Νίκος Σοφοκλέους και οι Ιατροδικαστές, Σοφοκλής Σοφοκλέους και Νικόλας Χαραλάμπους, οι οποίοι βρέθηκαν ξανά μπροστά σε μια φρικιαστική ανακάλυψη.

Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να ανασυρθεί και νέα σορός από το φρεάτιο, που ανήκε ξανά σε γυναίκα, η οποία ήταν δεμένη χειροπόδαρα και γυμνή, με τα νέα δεδομένα να ομοιάζουν αρκετά στο πρώτο πτώμα. Σε δηλώσεις του, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε ότι έχουν ενημερωθεί όλα τα ΤΑΕ για να διαπιστωθεί κατά πόσον το δεύτερο πτώμα ανήκει σε γυναίκα που είχε δηλωθεί ως ελλείπουσα. «Η αστυνομία και η ανακριτική ομάδα είναι σε πλήρη κινητοποίηση σε σχέση με τις ανακρίσεις και έρευνες οι οποίες γίνονται. Πρόκειται για μια σίγουρα δύσκολη υπόθεση με αρκετές εξετάσεις», πρόσθεσε.

Σε λακωνική δήλωση που παραχώρησε στα ΜΜΕ από την σκηνή στο Μιτσερό, ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας, Νεόφυτος Σιάηλος, είπε ότι το πτώμα που εντοπίστηκε ανήκει σε γυναίκα ενώ δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να βρίσκονται και άλλες σοροί εντός του φρεατίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ - Έγκλημα Μιτσερού: Τα κοινά στοιχεία στα δύο πτώματα

Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχές εξετάζουν λογαριασμούς ακόμα τεσσάρων αλλοδαπών γυναικών που δηλώθηκαν ως ελλείπουσες και φέρεται να λάμβαναν μέρος στην διαδικτυακή ιστοσελίδα στην οποία συμμετείχε και ο «Ορέστης». Σύμφωνα με πληροφορίες θέλουν να εξακριβώσουν εάν υπάρχει κάποια σύνδεση με το προφίλ του «Ορέστη» με τις κοπέλες που έχουν εξαφανιστεί.

Ψάχνουν 22χρονη

Σε μια παράλληλη εξέλιξη η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση για 22χρονη ελλείπουσα.

Η εν λόγω γυναίκα απουσιάζει από τον χώρο διαμονής της από τον Δεκέμβριο του 2018, ωστόσο δεν έχει συνδεθεί μέχρι στιγμής, με το έγκλημα στο Μιτσερό.

«Λιγομίλητος, χωρίς εξάρσεις»

ο Υπουργός ερωτήθηκε κατά πόσον ο ύποπτος παρουσίασε οποιαδήποτε επιθετική συμπεριφορά με τον ίδιο να απαντά ότι έλαβε ενημερωτικό σημείωμα που αφορούσε τον εν λόγω αξιωματικό «στο σημείωμα αναφέρεται ότι αυτός χαρακτηριζόταν για τη μη εξωτερίκευση των συναισθημάτων του και ότι ήταν λιγομίλητος, χωρίς έξαρση θυμού και αρνητική συμπεριφορά».

Καταλήγοντας δε, τόνισε ότι κατά την παρουσία του στο επαγγελματικό του περιβάλλον δεν παρουσίασε οποιανδήποτε συμπεριφορά που να δικαιολογεί το οτιδήποτε από πλευράς στρατού.

Πηγή: 24news

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X