ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Υπέρ του ανοίγματος των σχολείων οι ειδικοί

Τι παρουσιάζουν στο Προεδρικό

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, ενώ οι επιδημιολόγοι ανέβηκαν ήδη τον λόφο του Προεδρικού αφού στις 18:30 εκκίνησε η συνάντηση τους με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ένα από τα ζητήματα που είχε απασχολήσει έντονα τις τελευταίες ημέρες την επιδημιολογική ομάδα αφορούσε το άνοιγμα των σχολικών μονάδων. Παρά το γεγονός ότι μέλη της επιστημονικής επιτροπής τάχθηκαν ανοιχτά και δημόσια τις προηγούμενες ημέρες με τοποθετήσεις τους υπέρ της παράτασης (αναφορές για αναβολή της επιστροφής των μαθητών μέχρι τις 17/1) εντούτοις τα σχολεία αναμένεται ν’ανοίξουν κανονικά και όπως είχε εξαγγελθεί, την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου. Η διαφοροποίηση που τέθηκε επί τάπητος αφορά την υποβολή σε δειγματοληπτικό έλεγχο που θα γίνεται πλέον δύο φορές την εβδομάδα και όχι μία.

Μείωση όπως αναμενόταν θα υπάρξει και σε ότι αφορά τις συναθροίσεις αφού διαφαίνεται πως αρκετά είναι τα κρούσματα που σχετίζονται με χώρους που παρατηρείται συγχρωτισμός. Ο μέγιστος αριθμός ατόμων για οικίες αναμένεται να επιστρέψει στα 10 άτομα ενώ η μείωση θα αγγίξει χώρους εστίασης, κοινωνικές εκδηλώσεις (συζήτηση και για εκκλησιασμό), ενώ μικρότερος θα γίνει και ο αριθμός που μπορεί να παρευρεθεί σε γάμους και βαφτίσεις.

Παρά τη δέσμη μέτρων που μεταφέρουν τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής το μαχαίρι και το καρπούζι κρατά το Υπουργικό Συμβούλιο, αφού στην αυριανή του συνεδρία (Τετάρτη 5/1 - 09:30) θα δοθεί το «πράσινο φως» για τη λήψη των τελικών αποφάσεων. Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας τις αποφάσεις θ’ανακοινώσει ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS