ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Υπάρχει περίπτωση να κλείσουν οι υπεραγορές στην Κύπρο;

Σύγχυση με το delivery τις Κυριακές

Κλειστές τις Κυριακές παραμένουν οι υπεραγορές στην Κύπρο αφότου τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Κανείς δεν γνωρίζει εάν θα ακολουθήσουν εκ νέου περιορισμοί καθώς εξελίσσεται η μετάδοση του κορωνοϊού στην Κύπρο.

Ώστοσο, δεν τίθεται ζήτημα για να κλείσουν στο σύνολο τους υπεραγορές όπως ξεκαθαρίζουν αρμόδιες πηγές στο 24news. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη ούτε στην Ιταλία όπου η κατάσταση που επικρατεί χαρακτηρίζεται ως τραγική.

Πάντως, όπως ανέφερε στο 24news ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου, Μάριος Αντωνίου, ο χρόνος παράδοσης προϊόντων που παραγγέλλονται μέσω ηλεκτρονικών πλατφόρμων delivery στην Αγγλία η οποία έχει εδώ και δεκαετίες οργανωμένο σύστημα, είναι μετά το πέρας τριών εβδομάδων. Άρα εάν ποτέ έκλειναν υπεραγορές στην Κύπρο οι δυσκολίες που θα προέκυπταν εάν ακολουθείτο η μέθοδος του delivery είναι εμφανέστατες.

«Θα ήταν ακατόρθωτο να ανταποκριθούμε σε όλο τον πληθυσμό της Κύπρου με τα delivery. Οι υπεραγορές έδωσαν μάχη να εξυπηρετήσουν τους συμπολίτες μας ενώ δεν υπήρχε ακόμα ανάγκη για delivery. Καθημερινά προσπαθούν να αναβαθμίσουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες», τονίζει ο κ. Αντωνίου.

Ορισμένες υπεραγορές διαθέτουν ηλεκτρονική πλατφόρμα παραγγελιών ενώ άλλες προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα στο κοινό μέσω live παραγγελιών από το Skype. Kαθημερινά εξυπηρετείται μεγάλος αριθμός παραγγελιών. 

Σύγχυση με τα delivery και τις Κυριακές

Ο κ. Αντωνίου αναφέρει ότι ο Σύνδεσμος έχει ζητήσει σε ότι αφορά τις Κυριακές να μπορούν οι υπεραγορές να προχωρούν τουλάχιστον σε delivery προϊόντων. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί από τους αρμόδιους ξεκάθαρη απάντηση. Όπως σημειώνει η Αστυνομία λέει όχι, ενώ εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας είχε δοθεί η εντύπωση ότι μπορούν να διεκπεραιώνονται παραγγελίες μέσω delivery, ακόμα και εάν τα καταστήματα παραμένουν κλειστά βάση και του διατάγματος που βρίσκεται σε ισχύ.

Ο ίδιος εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του σε σχέση με την απόφαση να παραμένουν κλειστές οι υπεραγορές την Κυριακή καθώς όπως τονίζει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δόθηκε επέκταση του ωραρίου ώστε να μην δημιουργούνται ουρές και ν' αποφευχθεί ο συνωστισμός. 

Να σημειωθεί ότι στην κορυφή της ζήτησης των προϊόντων από υπεραγορές βρίσκονται τα αντισηπτικά, τα προϊόντα καθαρισμού αλλά και το χαρτί τουαλέτας.

Πηγή:24news

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση