ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Υπ. Παιδείας: Και οι τελειόφοιτοι για rapid test

Η σχετική ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς της Γ΄ Λυκείου και Τεχνικών Σχολών καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης (συμπεριλαμβανομένης της Ειδικής Εκπαίδευσης), οι οποίοι επιστρέφουν στις 8 Φεβρουαρίου στα σχολεία τους, όπως προσέλθουν για διενέργεια τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) COVID-19 μέχρι και την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021 στα δειγματοληπτικά κέντρα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί αυτοί μπορούν να παρουσιάζονται από αύριο στα δειγματοληπτικά κέντρα ανεξαρτήτως αλφαβητικής σειράς, κατόπιν συνεννόησης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας με το Υπουργείο Υγείας, για σκοπούς έγκαιρης αντικατάστασής τους σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί.

Καλούνται επίσης να προσέλθουν για τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) COVID-19 , σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας και την αλφαβητική σειρά και όλοι οι μαθητές και μαθήτριες Γ΄ Λυκείου και Τεχνικών Σχολών που επιστρέφουν στις 8 Φεβρουαρίου 2021.

O έλεγχος με rapid test των εργαζομένων που επαναδραστηριοποιούνται στις 8 Φεβρουαρίου

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της σταδιακής αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων, ενόψει της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, αλλά και της επαναδραστηριοποίησης με φυσική παρουσία των εκπαιδευτικών και του προσωπικού των Δημοτικών Σχολείων και των εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε τελειόφοιτους μαθητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, ξεκινά από Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, το πρόγραμμα ελέγχου με rapid test αντιγόνου των εργαζομένων στις πιο πάνω επιχειρήσεις που επαναδραστηριοποιούνται και σχολικές μονάδες στις 8 Φεβρουαρίου.

Για να καταστεί εφικτός ο έλεγχος όλων των εργαζόμενων που θα επανέλθουν στον εργασιακό τους χώρο, έχει γίνει ομαδοποίηση των εργαζομένων αλφαβητικά με βάση το επίθετό τους, ως ακολούθως:



Οι εργαζόμενοι προτρέπονται όπως τηρήσουν την πιο πάνω αλφαβητική ομαδοποίηση, έτσι ώστε το πρόγραμμα να γίνει οργανωμένα και να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η ταλαιπωρία. Όσοι εργαζόμενοι δεν μεταβούν για εξέταση σύμφωνα με την πιο πάνω αλφαβητική ομαδοποίηση, θα πρέπει να υποβληθούν σε εξέταση μέχρι τη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, αφού προϋπόθεση για να επανέλθουν στην εργασία τους, είναι η προσκόμιση αρνητικού αποτελέσματος rapid test.

Το πρόγραμμα ελέγχου των εργαζομένων διενεργείται ταυτόχρονα με το πρόγραμμα ελέγχου του γενικού πληθυσμού. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών, την περίοδο 2-7 Φεβρουαρίου θα λειτουργήσουν 53 μονάδες δειγματοληψίας σε όλες τις Επαρχίες σε διευρυμένο ωράριο. Στον πιο κάτω πίνακα αναφέρονται οι τοποθεσίες και το ωράριο λειτουργίας των μονάδων δειγματοληψίας:




NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS