ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Χρόνια πολλά στον Τάσο Τρύφωνος!

Δέσποινα Άσπρου

Η 4η Δεκεμβρίου είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες μέρες για τον Τάσο Τρύφωνος, αφού γιορτάζει τα γενέθλιά του.

Ο ταλαντούχος παρουσιαστής του «Αδύναμου Κρίκου», διευθυντής και ραδιοφωνικός παραγωγός του Love Fm 100,7 από τις πρώτες κιόλας πρωινές ώρες δέχτηκε πληθώρα μηνυμάτων και ευχών στα κοινωνικά του δίκτυα και σίγουρα όχι μόνο.

Τα φετινά του γενέθλια σίγουρα τον βρίσκουν σε μια από τις πιο επιτυχημένες και ευτυχισμένες περιόδους της ζωής του, αφού ο ίδιος μετά από επτά χρόνια επέστρεψε θριαμβευτικά στα ελληνικά media ως ο παρουσιαστής του «Πιο Αδύναμου Κρίκου», ενώ εξακολουθεί να διατηρήσει την πρωτιά του viral τηλεπαιχνιδιού «Ο πιο Αδύναμος Κρίκος» στην κυπριακή τηλεόραση. Φέτος, και λόγω αυτού, έγινε ο πρώτος παρουσιαστής που παρουσιάζει την ίδια εκπομπή σε δύο διαφορετικές χώρες, την ίδια τηλεοπτική σεζόν. Παράλληλα, συνεχίζει να ξεχωρίζει μέσα από τις συνεντεύξεις του στο βραβευμένο talk-show «ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ» και να να ανεβάζει με δόσεις τρέλας τα πρωινά μας μέσα από το Love FM 100.7.

Χωρίς καμία αμφιβολία, όπως ειπώθηκε και από τον δημοσιογράφο του περιοδικού MAN, Ανδρέα Μαλάη, στον οποίο ο ταλαντούχος παρουσιαστής παραχώρησε συνέντευξη για το τελευταίο τεύχος, ο Τάσος Τρύφωνος είναι η πεμπτουσία του one man show! Αναρωτιέστε πώς τα καταφέρνει; Διαβάστε ένα απόσπασμα από την συνέντευξή του στο Man και σίγουρα θα καταλάβετε πως η επιτυχία που βιώνει, δεν είναι απλώς θέμα τύχης, αλλά σκληρής προσπάθειας, θέλησης και σαφώς γνώσεων.

Δείτε απόσπασμα από την συνέντευξη του Τάσου Τρύφωνος στον δημοσιογράφο Ανδρέα Μαλάη για τις ανάγκες του περιοδικού MAN:

 

Πιστεύεις ότι μπορείς να τα κάνεις όλα εξίσου καλά;

Προσπαθώ να τα κάνω όλα εξίσου καλά και εκνευρίζομαι όταν βλέπω άτομα στον χώρο μας που δεν κάνουν προσπάθεια να τα κάνουν όλα καλά. Είμαι της άποψης ότι όποια δουλειά και να έκανα, είτε δούλευα σε μια υπεραγορά είτε σε ένα εστιατόριο, είτε δάσκαλος κ.ο.κ., θα την έκανα καλά, έτσι είναι ο χαρακτήρας μου. Θέλω να κάνω το καλύτερο που μπορώ.

Η κύρια ενασχόλησή σου ποια θα έλεγες ότι είναι;

Σίγουρα η δημοσιογραφία που, όπως είπε και ο Φρέντυ Γερμανός, μπορεί να σε οδηγήσει παντού.

Έχεις την ίδια αγωνία για την πορεία του παιχνιδιού στην Ελλάδα και στην Κύπρο;

Τώρα, σαφώς, έχω περισσότερη αγωνία για την πορεία στην Ελλάδα, γιατί θα έλεγα ότι στην Κύπρο έχει καθιερωθεί. Είναι ένα παιχνίδι γνώσεως και ως τέτοιο θέλει χρόνο να δημιουργήσει μια συνήθεια. Και στην Κύπρο αυτό είδαμε να συμβαίνει, ξεκίνησε δειλά-δειλά και καθιερώθηκε, άρχισε να κτυπά πρωτιές στην τηλεθέαση και στη ζώνη του γενικότερα. Στην Ελλάδα επειδή τώρα βρισκόμαστε στη φάση του κτισίματος και της σταθεροποίησης έχω μεγαλύτερη αγωνία. Το πιο συγκινητικό σε σχέση με τον «Πιο αδύναμο κρίκο» στην Κύπρο είναι το ότι το παιχνίδι μπήκε στην καθημερινότητα των Κυπρίων. Το γεγονός ότι τα περισσότερα σχολεία στις γιορτές τους παίζουν «Πιο αδύναμο κρίκο» ή τον Αύγουστο κοινότητες και χωριά σε όλη την Κύπρο έπαιζαν «Πιο αδύναμο κρίκο» για μένα ήταν η απόλυτη ικανοποίηση.

Έβδομη χρονιά με τη Χριστιάνα Αρτεμίου στην πρωινή εκπομπή του Love FM 100.7 που είναι σταθερά στην κορυφή. Δεν ένιωσες ότι αυτή η συνεργασία έχει κάνει τον κύκλο της;

Όχι, καθόλου. Η εκπομπή με τη Χριστιάνα στο Love FM 100.7 κάθε πρωί, είναι κάτι διαφορετικό κάθε μέρα. Δεν ξέρεις ποτέ τι θα μας ξημερώσει, τι κέφια θα έχουμε και τι θα αποφασίσουμε να κάνουμε στην εκπομπή. Αυτό είναι κάτι που αρέσει και στους ακροατές, εξ ου και για εφτά ολόκληρα χρόνια μας κρατάνε στην πρώτη θέση της ακροαματικότητας. Με τη Χριστιάνα περνάμε καταπληκτικά κι αυτό βγαίνει και προς τα έξω και το εισπράττουν και οι ακροατές. Ακόμα μια ηθική ικανοποίηση και καταξίωση είναι όταν συναντάμε κατά καιρούς διάφορους ακροατές, οι οποίοι μας εξομολογούνται ότι έχουν συνδέσει σημαντικές στιγμές της ζωής τους με την εκπομπή μας. Υπάρχουν ακροάτριες που πήγαιναν στο μαιευτήριο και μας άκουγαν και μόλις γέννησαν έστειλαν μήνυμα στην εκπομπή.

Είσαι άτομο που κινείσαι βάσει ενός πλάνου στη ζωή του ή αφήνεσαι και στην τύχη;

Υπάρχει πάντα το πλάνο από τον καιρό που ήμουν παιδί και προσπαθώ να το ακολουθώ όσο πιο πιστά γίνεται.

Τα απρόοπτα πώς τα χειρίζεσαι;

Τα χειρίζομαι πάντα με την αίσθηση πως είμαι ένας καπετάνιος σε θαλασσοταραχή και πρέπει να εργαστώ για να έρθουν τα πράγματα στη σωστή πορεία.

Η τύχη ποιο ρόλο παίζει σε όλα αυτά;

Πιστεύω πάρα πολύ στην τύχη, γιατί πολλά τυχαία πράγματα με έφεραν ώς εδώ. Πιστεύω, όμως, στο «συν Αθηνά και χείρα κίνει» και στο πιο σύγχρονο απόφθεγμα του Κοέλιο, «όταν θέλεις κάτι πολύ, το σύμπαν συνωμοτεί για να γίνει».

Είσαι δηλαδή στο σωστό σημείο, εκεί που θα έπρεπε να σε φέρει η ζωή;

Θέλω να πιστεύω πως ναι.

Είχες πάντα επίγνωση των δυνατοτήτων σου, αυτών που μπορούσες να πετύχεις;

Ήξερα πάντα, χωρίς να ακούγεται περίεργο, πως θα τα πήγαινα καλά. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν έκανα τη θητεία μου στη σχολή Αξιωματικών για να περάσει η ώρα στη σκοπιά, έκανα το πλάνο της ζωής μου μετά την απόλυσή μου. Έλεγα, θυμάμαι, ότι θα πάω στην Αθήνα θα σπουδάσω στην Πάντειο πανεπιστήμιο, θα βρω δουλειά σε περιοδικά, στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και τα έγραφα σε τετράδιο και ό,τι έγραψα έγινε.

Ποιο είναι το βασικό σου κίνητρο; Είσαι διαρκώς σε έναν αναβρασμό.

Κάνω κάτι που πραγματικά απολαμβάνω, μου αρέσει πάρα πολύ και είναι τυχεροί όσοι το καταφέρνουν αυτό. Πολλές φορές όταν κόσμος μάς ρωτά γιατί περνάει τόσο ωραία όταν μας ακούνε με τη Χριστιάνα, η απάντηση είναι ότι και οι δύο κάνουμε κάτι που αγαπάμε τόσο πολύ. Δεν ασχολούμαστε με αυτό επειδή έτσι τα έφερε η ζωή και προέκυψε… Εάν αύριο, για παράδειγμα, κέρδιζα το τζόκερ, δεν θα σταματούσα αυτή τη δουλειά. Δεν είναι μόνο βιοποριστικοί οι λόγοι. Με τροφοδοτεί όλο αυτό, μου δίνει ζωή.

ΠΗΓΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ: MAN
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Νέαρχος Παναγιώτου
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Άρτεμις Κουκκουλλή
ΒΟΗΘΟΣ ΣΤΥΛΙΣΤΑ Αντωνία Ερωτοκρίτου
ΜΑΚΙΓΙΑΖ Μαρία Κλείτου
ΜΑΛΛΙΑ Χαράλαμπος Φλουρής (Miele for L’ORÉAL)

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση