ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi φόρεμα με βολάν και sneakers
 

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για επαναλειτουργία της εστίασης

Οι ποινές θα είναι πολύ αυστηρές και προβλέπουν μέχρι και το άμεσο κλείσιμο όσων επιχειρήσεων δεν εφαρμόζουν τα μέτρα του πρωτοκόλλου, ανέφερε ο κ. Θρασυβούλου.

Ξεκίνησαν με γοργούς ρυθμούς τις προετοιμασίες τους οι επιχειρηματίες της επισιτιστικής βιομηχανίας για την αυριανή επαναλειτουργία τους, σύμφωνα με το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) Φύτος Θρασυβούλου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, κάλεσε τα μέλη της Ομοσπονδίας, όπως με το αυριανό άνοιγμα των επιχειρήσεων τους, να σεβαστούν τα πρωτόκολλα, τους Νόμους, να τηρήσουν τους κανόνες υγιεινής και τις αποστάσεις γιατί είναι αυτοί που θα συμβάλουν στην επανεκκίνηση όλης της επισιτιστικής βιομηχανίας της Κύπρου.

Ακόμη, απηύθυνε θερμή παράκληση στον κόσμο που θα επισκέπτεται τους χώρους εστίασης να τηρούν τους κανονισμούς που επιβάλλονται μέσα από το διάταγμα του Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου. Όπως εξήγησε ο κ. Θρασυβούλου, για οποιαδήποτε μετακίνηση εκτός του τραπεζιού πρέπει ο καθένας να φέρει την μάσκα του.

Σημείωσε πως με βάση την απόφαση που έχει ληφθεί, επαναλειτουργούν από την Τρίτη, 16 Μαρτίου, μόνο οι εξωτερικοί χώροι των υποστατικών εστίασης. Ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε ότι πολλές επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν εξωτερικούς χώρους δεν θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν άμεσα.

Πρόσθεσε ότι οι ποινές θα είναι πολύ αυστηρές και προβλέπουν μέχρι και το άμεσο κλείσιμο όσων επιχειρήσεων, που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα του πρωτοκόλλου. Είπε, ακόμη, πως οι εργαζόμενοι στα κέντρα εστίασης θα υποβάλλονται σε γρήγορο τεστ αντιγόνου (rapid test), θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις των δυο τετραγωνικών μέτρων ανά πελάτη, αλλά και οι κανόνες υγιεινής και οι σημάνσεις. Μάσκα δεν θα φέρουν μόνο όσοι από τους θαμώνες κάθονται στο τραπέζι και όσοι από το προσωπικό βρίσκονται πάνω από τις μαγειρικές εστίες, κατέληξε.

Στο μεταξύ, η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) καταδικάζει απερίφραστα το παράνομο χθεσινό άνοιγμα κέντρων αναψυχής, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΣΙΚΑ Φύτο Θρασυβούλου.

Ο κ. Θρασυβούλου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ αναφέρθηκε στα χτεσινά περιστατικά όπου υπεύθυνοι δύο υποστατικών παρέλειψαν να συμμορφωθούν με τις συστάσεις που τους έγιναν από τα μέλη της Αστυνομίας για τήρηση των Διαταγμάτων, με αποτέλεσμα, ο Αρχηγός Αστυνομίας, ασκώντας τις εξουσίες που πηγάζουν από την Νομοθεσία, έδωσε οδηγίες προς τα μέλη της Αστυνομίας όπως επιδώσουν στα υπεύθυνα πρόσωπα, ειδοποίηση απαγόρευσης της λειτουργίας των υποστατικών τους.

Πρόκειται είπε, για μεμονωμένα περιστατικά που καταδικάζουμε ως Ομοσπονδία απερίφραστα και ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία των ιδιοκτητών τους. Επίσης απολογήθηκε στον κόσμο και στην κοινωνία που κάνουν θυσίες για να απαλλαγούν από την πανδημία, κατέληξε.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση