ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και τοπικές καταιγίδες

Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση

Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν διάφορες περιοχές του νησιού και η ένταση της βροχής ενδέχεται να ξεπεράσει τα 35 χιλιοστά ανά ώρα, ενώ πολύ πιθανό να σημειωθεί και χαλαζόπτωση.

Η προειδοποίηση τέθηκε σε ισχύ από τις 7 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής.

Πρόσκαιρη διαταραχή θα επηρεάσει σήμερα το νησί, ενώ από την Τρίτη και μετά βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο τον Ελλαδικό χώρο κινείται αργά ανατολικά επηρεάζοντας τον καιρό της Ανατολικής Μεσογείου.

Σήμερα Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Σε καταιγίδα πολύ πιθανό να πέσει και χαλάζι. Από νωρίς το απόγευμα και μετά αναμένεται αισθητή βελτιώση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά μέτριοι και παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Σε καταιγίδα οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάσασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, θα παρατηρούνται κατά τόπους αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, ενώ τις αυγινές κυρίως ώρες αναμένεται τοπικά, κυρίως στο εσωτερικό και στις ανατολικές παράλιες περιοχές, να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 14 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Τη Δευτέρα, παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται δεν αποκλείεται να δώσουν σε ορισμένες περιοχές μεμονωμένη ελαφρά βροχή. Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι το πρωί μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ωστόσο από αργά το απόγευμα και μετά αναμένεται επιδείνωση του καιρού, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά από τα δυτικά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να χιονίσει. Την Τετάρτη, ο καιρός θα παραμείνει άστατος, με βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο τη Δευτέρα και μη αξιόλογη μεταβολή την Τρίτη και θα κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Τετάρτη, αναμένεται αισθητή πτώση στη θερμοκρασία, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X