ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Ursula von der Leyen: Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Κομισιόν

Με την πρώτη ματιά, η φιλόδοξη Γερμανίδα με το άψογο χαμόγελο,που γεννήθηκε στις Βρυξέλλες το 1958 και είναι μητέρα επτά παιδιών, φαίνεται να είναι η κατάλληλη - με την απαιτούμενη εμπειρία, την πολιτική γενεαλογία και την προσωπικότητα - να διαχειριστεί το τιμόνι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κι όμως, η ερώτηση που παραμένει από το 2003, οπότε έκανε ντεμπούτο στο πολιτικό προσκήνιο της Γερμανίας, παραμένει η ίδια. Παρόλο που άλλαξε αρκετά χαρτοφυλάκια του υπουργικού - Οικογένειας, Εργασίας και Άμυνας. Είναι πολύ καλή για να είναι αληθινή;

Οι πολέμιοί της επιμένουν στα της «υπερτιμημένης περίπτωσης, δημιούργημα των ΜΜΕ».

Η βαρόνη που έγινε γυναικολόγος, στη συνέχεια υπουργός και τώρα νέα επικεφαλής της Κομισιόν πάντως είναι απόγονος του βαρόνου Λούντβιχ Κνοοπ, εμπόρου βαμβακιού. Για τους συμπολίτες της, μπορεί να μη θεωρείται η καλύτερη υπουργός Άμυνας, είναι όμως η ιδανική... νταντά αν σκεφτεί κανείς ότι έχει επτά παιδιά, τα οποία όπως παραδέχεται η ίδια, μεγαλώνει ο επίσης αριστοκράτης σύζυγός της, καθηγητής ιατρικής. Η Ούρσουλα που σπούδασε οικονομικά και ιατρική στα καλύτερα πανεπιστήμια, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, καθώς θεωρείτο πιθανός στόχος της γερμανικής αριστερής τρομοκρατίας δεν δίστασε για τις ανάγκες τηλεοπτικού σόου να μπει μέσα σε κάδο ανακύκλωσης και να αφεθεί στα στιβαρά μπράτσα του Χιου Τζάκμαν, αλλά και να κάνει άσεμνη χειρονομία το 2007, κοσμώντας το εξώφυλλο ενθέτου εφημερίδας.

Η δυναμική και με φιλοδοξίες Ούρσουλα, η οποία το 2015 κατάφερε να αντικρούσει τις κατηγορίες ότι το διδακτορικό της ήταν προιόν λογοκλοπής, οραματίζεται τώρα τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης… Η πρόκληση αν είναι τόσο καλή όσο φαίνεται βρίσκεται στο τραπέζι και θα απαντηθεί από την ίδια… ευρωπαϊκά πλέον.

ΠΗΓΗ: kathimerini.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X