ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

Τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στο Τρόοδος

Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή. Νέο βαθύ βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται την Τρίτη.

Το ύψος του χιονιού στην πλατεία του Τροόδους, την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 45 εκατοστά.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά κατά διαστήματα θα πέφτει και χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ για να καταστούν μέχρι το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί, μέτριοι 4 και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά μέχρι ταραγμένη αλλά το απόγευμα στα προσήνεμα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό σε κάποιες περιοχές να πέσουν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα ανατολικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και στον ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει και χιόνι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα, τα οποία είναι κοντά στους κλιματικούς μέσους όρους.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί άνεμοι. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει και χιόνι αλλά τη νύκτα, αναμένεται χιονόπτωση στα ορεινά ή και στα ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα την μέρα αλλά από το βράδυ αναμένεται αισθητή πτώση.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας. Στα ορεινά και τα ημιορεινά αναμένεται να πέσει και χιόνι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Κατάσταση Οδικού δικτύου

Επαρχία Πάφου

Κλειστός για την τροχαία κίνηση παραμένει ο δρόμος Γαλαταριάς – Σαλαμιού, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ξερού, καθώς και ο δρόμος στο γεφύρι του ποταμού Τζιελεφού, από Άγιο Νικόλαο προς Πέρα Βάσα [Εκδρομικός χώρος].

Περιοχή Τροόδους

Επικρατεί ομίχλη και η ορατότητα είναι περιορισμένη

Διαμέρισμα Μόρφου

Δρόμοι ανοικτοί για όλα τα οχήματα αλλά ολισθηροί

Πεδουλά – Προδρόμου
Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς
Προδρόμου – Λεμύθου
Προδρόμου – Τροοδίτισσας – Πλατρών
Πεδουλά – Μουτουλλά
Καλοπαναγιώτη – Μουτουλλά
Αγίου Δημητρίου – Παλιόμυλου – Λεμύθου – Καμιναριών – Τριών Ελιών
Καλοπαναγιώτη – Γερακιών - Κύκκου
Όσοι θα διακινηθούν στο οδικό δίκτυο προτρέπονται να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να τηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα, να συμμορφώνονται με τον Κώδικα οδικής κυκλοφορίας, τα σήματα τροχαίας και τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών, προς αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.

Επίσης, οι πολίτες πριν από κάθε μετακίνησή τους, μπορούν να ενημερώνονται από την κατηγορία «Οδικό Δίκτυο», στο Application της Αστυνομίας Κύπρου και την ενημερωτική σελίδα www.cypruspolicenews.com καθώς επίσης και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Αστυνομίας, για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση