ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Το τέλος των influencers πλησιάζει; To Instagram ξεκίνησε ήδη να κρύβει likes

Δέσποινα Άσπρου

Το Instagram κατά χρονικές περιόδους προχωρά σε αλλαγές, ώστε να βελτιώσει τις υπηρεσίες του και να τις κάνει πιο εύχρηστες για τα μέλη του. That's fact. Και αν θυμάστε ήδη από τον Απρίλιο σας είχαμε πει πως το εν λόγω κοινωνικό δίκτυο σκέφτεται να προχωρήσει σε μια νέα αλλαγή, βάση της οποίας τα likes στις φωτογραφίες θα είναι ορατά μόνο στον χρήστη του κάθε λογαριασμού αλλά όχι σε όσους επισκέπτονται την κάθε ανάρτηση. Και κάπως έτσι μερικούς μήνες μετά την σκέψη, έφτασε η στιγμή της δοκιμής.

Να θυμίσουμε πως ήδη από τον Μάιο η εταιρεία άρχισε να δοκιμάζει τις αλλαγές στον Καναδά, λέγοντας πως είναι μια κίνηση με στόχο να μειώσει την πίεση για περισσότερα likes στην πλατφόρμα καθώς χρησιμοποιούνται συχνά ως μέτρο δημοτικότητας. Στον Καναδά, τα likes κρύφτηκαν αυτόματα από τις φωτογραφίες, αλλά δόθηκε η δυνατότητα σε χρήστες να επιλέξουν αν θέλουν να τα επαναφέρουν.

Δύο μήνες περίπου μετά την πρώτη δοκιμή και πιο συγκεκριμένα σήμερα Τετάρτη 18 Ιουλίου, το Instagram ανακοίνωσε πως επεκτείνει τις δοκιμές για τα κρυμμένα likes και σε άλλες χώρες, όπως η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Βραζιλία, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία. Όπως αναφέρει το BBC, πρόκειται για μια δοκιμή η οποία αρχίζει την Πέμπτη 19/7, και θα σημαίνει πως οι χρήστες θα βλέπουν ένα όνομα χρήστη συν «και άλλοι» (and others) κάτω από τις αναρτήσεις, αντί για τον αριθμό, στο feed τους.

Έχοντας υπόψη πως όλο αυτό στοχεύει στην αύξηση της αυτοπεποίθησης της κοινωνίας μας, προσωπικά πιστεύω πως είναι ένα αρκετά καλό βήμα. Πώς ακριβώς το θέτω; Ότι είτε το παραδεχόμαστε, είτε όχι, όλοι "νοιαζόμαστε" για τα likes μας... αν όμως δεν υπάρχουν, τότε το σύμπαν αλλάζει. Σε αυτή λοιπόν την περίπτωση δίνουμε έμφαση στην εικόνα και όχι στον αριθμό- πράγμα που σαφώς είναι καλύτερο.

Όσο αφορά τώρα τους influencers, αρχικά οι περισσότεροι σκεφτήκαμε πως με αυτή την κίνηση πλησιάζει το τέλος τους. Κι όμως, τα πράγματα μάλλον δεν είναι έτσι, αφού η πλατφόρμα διευκρίνισε ότι αυτή η δοκιμή δεν θα επηρέαζε τα όργανα μετρήσεων για επιχειρήσεις και δημιουργούς που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του για επαγγελματικούς σκοπούς. Τώρα για τους micro-influencers που δεν χρησιμοποιούν επαγγελματικά profiles... όπως φαίνεται θα χάσουν κάτι από την "αίγλη" τους.

Στο σημείο αυτό να ξεκαθαρίσουμε πως μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές αν το Instagram θα κρύψει καθολικά τα likes ή αν απλά θα προσφέρει την επιλογή σε χρήστες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση