ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Το συγκινητικό post του Τάσου Τρύφωνος

Με ένα συγκινητικό post και μία παράλληλη ιστορία ο Τάσος Τρύφωνος αναφέρεται στον άδικο χαμό του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο γνωστός δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός γράφει χαρακτηριστικά για όλα αυτά που διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες στην... Ελλάς του 2015.

Βαγγέλης Γιακουμάκης: ο ''δικός μας'' Matthew Sheppard;

Μέσα από τον συγκλονισμό και το πένθος για τον τόσο άδικο χαμό ενός 20χρονου φοιτητή στην ''Ελλάς του 2015'' (παραφράζοντας τον τίτλο του τραγουδιού του Βαρδή με τον Καζαντζίδη) θυμήθηκα κάτι που πιστεύω ότι έχει τη δική του σημασία και χρησιμότητα να το μάθουν περισσότεροι.

Το 1998 ο 21χρονος τότε φοιτητής Matthew Sheppard φοιτούσε στο πανεπιστήμιο του Ουαιόμιγκ. Στις 6 Οκτωβρίου χτυπήθηκε μέχρι θανάτου και λίγες μέρες μετά στις 12 Οκτωβρίου απεβίωσε. Το περιστατικό συγκλόνισε την Αμερικανική κοινή γνώμη και οι έρευνες απέδωσαν κάτω και από την πίεση των ΜΜΕ και του κόσμου. Οι Aaron McKinney και Russell Henderson συννελήφθησαν και μετά από μια πολύκροτη δίκη φάνηκε ότι σκότωσαν τον Sheppard λόγω της σεξουαλικής του ταυτότητας. Αυτό πυροδότησε ακόμα περισσότερες αντιδράσεις στις ΗΠΑ με αποτέλεσμα - κι εδώ θέλω να καταλήξω - ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στις 28 Οκτωβρίου 2009 - 11 χρόνια μετά τη δολοφονία του Mathew - να υπογράψει στην παρουσία της μητέρας του Judy Sheppard τον Matthew Sheppard act δηλαδή το ''νόμο Mathew Sheppard'' που είναι πολύ αυστηρός για τα εγκλήματα κατά ανθρώπων βάσει της σεξουαλικής τους ταυτότητας. Ο συμβολισμός της ονομασίας του συγκεκριμένου νόμου από το όνομα του 21χρονου αδικοχαμένου φοιτητή ήταν μεγάλος. Η μητέρα του είναι μια πολύ γνωστή πλέον ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ και ίδρυσε και ένα ίδρυμα με το όνομα του γιού της. Η ιστορία του Mathew Sheppard ενέπνευσε ταινίες, βιβλία, τραγούδια και εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Μήπως λοιπόν και η ελληνική κυβέρνηση/κοινοβούλιο ακολουθήσει το παράδειγμα της αμερικανικής κυβέρνησης/κογκρέσου; Μήπως ένας νόμος ''Βαγγέλης Γιακουμάκης'' πρέπει να ετοιμαστεί και να περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο με ένα πιο αυστηρό νομικό πλαίσιο και ποινές όσον αφορά στο bullying και τα εγκλήματα κατά των συμπολιτών μας που βασίζονται στη διαφορετικότητα τους ή την σεξουαλική τους ταυτότητα;


Αυτό πιστεύω θα ήταν το καλύτερο μνημόσυνο για τον Βαγγέλη.
RIP Mathew Sheppard...
Βαγγέλη ελπίζω αυτός ο κόσμος να αλλάζει τελικά...

Διαβάστε επίσης: Σε αυτοκτονία οφείλεται ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση