ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

To Netflix τα κατάφερε και φέτος!

Είναι η πιο δημοφιλής  διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεοπτικής ψυχαγωγίας, ενώ πλέον έχει γίνει εμμονή παγκοσμίως. Το Netflix κατάφερε να καθηλώσει – και πάλι - τον κόσμο στον…καναπέ, ενώ προώθησε την νόμιμη παρακολούθηση τηλεοπτικού θεάματος σε πολύ χαμηλές τιμές. Πώς ξεκίνησε όμως αυτή η μανία και τι κέρδη επιφέρει στους δημιουργούς της;

Αρχικά, το Netflix ιδρύθηκε από τους Reed Hastings και Marc Randolph στις 29 Αυγούστου 1997, στo Scotts Valley της Καλιφόρνια και πίσω από τη δημιουργία του υπάρχει ένας μύθος.  Οι δημιουργοί έχουν αφήσει να διαδοθεί πως η ιδέα της δημιουργίας του Netflix ήρθε στον Hastings όταν αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 40 δολάρια, επειδή ξέχασε να επιστρέψει την ταινία «Apollo 13» που είχε νοικιάσει. Βέβαια, αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει, καθώς όλα αυτά έγιναν για λόγους marketing, ώστε να καταλάβουν οι επενδυτές καλύτερα, τότε, πως λειτουργεί το Netflix.

 Το 2000 η Blockbuster είχε ευκαιρία να αγοράσει τη Netflix για 50 εκατομμύρια δολάρια, αλλά η προσφορά δεν έγινε δεκτή. Αυτό αποδείχτηκε τεράστιο λάθος, αφού το 2013 σχεδόν όλα από τα μαγαζιά της Blockbuster είχαν κλείσει και πλέον η Netflix αξίζει πάνω από 62 δισεκατομμύρια δολάρια. Το 2005 η Netflix είχε 35.000 διαφορετικές ταινίες διαθέσιμες και έστελνε καθημερινά 1 εκατομμύριο DVD. Το 2007 επέκτεινε τις δραστηριότητές της, εισάγοντας το streaming δεδομένων την ίδια στιγμή που διατηρούσε  την υπηρεσία ενοικίασης DVD και Blu-ray.  Η εταιρεία επεκτάθηκε διεθνώς, όταν το streaming έγινε διαθέσιμο στον Καναδά το 2010 και από εκεί συνέχισε την ανάπτυξη των υπηρεσιών streaming της. Το 2013, η Netflix έκανε το… μεγάλο άλμα, καθώς επεκτάθηκε στην κινηματογραφική  και τηλεοπτική παραγωγή, καθώς και στη διαδικτυακή διανομή.

 Η Netflix εισήλθε στη βιομηχανία παραγωγής το 2013, ξεκινώντας την πρώτη της σειρά, House of Cards. Από τότε έχει επεκτείνει σημαντικά την παραγωγή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών σειρών της, προσφέροντας τα ως "Netflix Original" μέσω της πλατφόρμας της. Το Netflix κυκλοφόρησε έκτοτε περίπου 126 πρωτότυπες σειρές ή ταινίες το 2016, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο δίκτυο ή καλωδιακό κανάλι. Τον Ιανουάριο του 2016, οι υπηρεσίες Netflix λειτουργούσαν σε περισσότερες από 190 χώρες. Αξίζει, φυσικά, να σημειώσουμε πως οι σειρές που έχουν την υπογραφή "Netflix Original", διατίθενται στους συνδρομητές ολοκληρωμένες ανά σεζόν, γεγονός που αποτελεί μια επιπλέον καινοτομία. Ο τηλεθεατής, επομένως, έχει στη διάθεσή του ολόκληρο τον κύκλο επεισοδίων από την πρώτη μέρα.

Tον Ιούλιο του 2017 η Netflix είχε 103,95 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 51,92 εκατομμυρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από το 2017, η εταιρεία έχει την έδρα της στο Los Gatos της Καλιφόρνια. Έχουν, επίσης, άλλα γραφεία στην Ολλανδία, τη Βραζιλία, την Ινδία, την Ιαπωνία και την Κορέα. Στη Netflix παρακολουθούν τα site με torrents για να ξέρουν ποιες ταινίες ή σειρές είναι δημοφιλείς. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να ξέρουν ποιες ταινίες ή σειρές να συμπεριλάβουν στην υπηρεσία τους. Στη Netflix σκοπεύουν να διαθέσουν 6 δις δολάρια σε δίκες τους παραγωγές, ποσό το οποίο σύμφωνα με τον Hastings στο μέλλον θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Στην Κύπρο το Netflix, επίσημα, έφτασε στις αρχές του 2016 και όσο περνά ο καιρός γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στο κοινό.

Η ακριβότερη παραγωγή στην ιστορία ανήκει στο Netflix

Τι και αν το «Game of Thrones» είναι ακριβότερο ανά επεισόδιο, η επική σειρά δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 130εκ δολάρια που ξοδεύτηκαν για την πρώτη σεζόν του «Crown». Η σειρά με θέμα τη ζωής της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ της Αγγλίας, έχει το μεγαλύτερο budget σειράς στην ιστορία τη τηλεόρασης. To Netflix δεν λυπήθηκε καθόλου το budget, αφού έδωσε όσα περισσότερα μπορούσε, για να δημιουργήσει ένα ακριβές αντίγραφο του παλατιού του Μπάκιγχαμ και 7,000 κοστούμια, ανάμεσα τους και το νυφικό της Ελιάβετ που κόστισε 35.000 δολάρια.

Τα 10 πιο ακριβά Netflix Original Shows:

1. The Crown — $130 εκατομμύρια δολάρια η κάθε σεζόν

2. The Get Down — $120 εκατομμύρια δολάρια η κάθε σεζόν

3. Sense8 — $108 εκατομμύρια δολάρια η κάθε σεζόν

4. Marco Polo — $90 εκατομμύρια δολάρια η κάθε σεζόν

5. House of Cards — $60 εκατομμύρια δολάρια η κάθε σεζόν

6. Orange Is the New Black — $50 εκατομμύρια δολάρια η κάθε σεζόν

7. Hemlock Grove — $40 εκατομμύρια δολάρια η κάθε σεζόν

8–10. Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage — $40 εκατομμύρια δολάρια η κάθε σεζόν

Εκτός από τις δικές τους παραγωγές διαθέτουν πολλά εκατομμύρια δολάρια και για να αγοράσουν τα δικαιώματα από πολύ δημοφιλείς παράγωγες, ώστε να τα προβάλουν στην υπηρεσία τους.

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ– $118 εκατομμύρια δολάρια

JERRY SEINFELD - $100 εκατομμύρια δολάτια

THE WALKING DEAD – $1.35 εκατομμύρια δολάρια ανά επεισόδιο

SCRUBS – $26 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο

THE BLACKLIST – $44 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο

LOST – $45 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο

ADAM SANDLER - $15 εκατομμύρια για κάθε του ταινία 

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ Η ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Όπως φαίνεται στα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία πριν λίγους μήνες, διαθέτει πλέον περισσότερους συνδρομητές εκτός της επικράτειας των ΗΠΑ, καθώς στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου πρόσθεσε 4,1 εκατ. συνδρομητές διεθνώς και 1,1 εκατ. εντός συνόρων. Έτσι, το σύνολο φτάνει πλέον τα 104 εκατομμύρια σε ολόκληρο τον πλανήτη, ένας αριθμός που αναμένεται ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται, στέλνοντας σε νέα υψηλά τα έσοδα και τη μετοχή της εταιρείας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε, η Netflix κατέγραψε έσοδα της τάξης των 2,8 δισ. δολαρίων και κέρδη 66 εκατ., αυξημένα κατά 32% και 60% αντιστοίχως σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Στη χρήση εκτός ΗΠΑ, οι ζημίες ανήλθαν στα 13 εκατ. δολάρια, ήταν χαμηλότερες δηλαδή σε σύγκριση με τα 28 εκατ. που ανέμεναν οι αναλυτές της αγοράς, ενώ όλα δείχνουν ότι το τρίτο τρίμηνο η εταιρεία θα είναι το πρώτο κερδοφόρο στην ιστορία της εταιρείας εκτός συνόρων. Όσο για τη χρηματιστηριακή της αξία, η οποία έχει εκτιναχθεί κατά 60% μέσα στους τελευταίους 12 μήνες και υπολογίζεται σήμερα στα 70 δισ. δολάρια, οι παράγοντες της αγοράς θεωρούν ότι είναι πολύ υψηλή και δεν δικαιολογείται από τα έσοδα και τη μέχρι σήμερα πορεία της. Συγκεκριμένα, η μετοχή της Netflix διαπραγματεύεται σήμερα σε τιμή, η οποία είναι 36 φορές υψηλότερη σε σχέση με τα αναμενόμενα κέρδη της για το 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία του Thomson Reuters.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
netflix  | 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση