ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Το... απαγορευμένο νησί της Νέας Υόρκης

Εσύ ήξερες την ύπαρξη του;

Η Νέα Υόρκη περιλαμβάνει, για την ακρίβεια, διάφορα νησία όπως το Staten Island και το διάσημο Liberty Island, όπου βρίσκεται το Άγαλμα της Ελευθερίας. Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι πως στο Μανχάταν μπορεί να δει κανείς ένα ακόμα, πολύ μικρό νησάκι (30x60m), που ονομάζεται πλέον U Thant. 

Στο East River, λοιπόν, βρίσκεται ένα μικρό νησί, ανάμεσα στα headquarters των Ηνωμένων Εθνών και το Gantry Plaa State Park του Long Island City, που θεωρείται μέρος του Μανχάταν και ανήκει στην κυβέρνηση της Νέας Υόρκης. Δημιουργήθηκε κατά το κτίσημο ενός υποβρύχιου τούνελ, το 1892, που θα ένωνε το Μανχάταν με το Κουίνς. Οι ανασκαφές είχαν ως αποτέλεσμα να βγουν προς τα πάνω λάσπη που δημιούργησε βράχους και που, στο τέλος, διαμόρφωσαν το νησάκι. Αρχικά ονομάστηκε Belmont Island, από τον August Belmont Jr. που είχε χρηματοδοτήσει το project, μέχρι που το 1977 το αγόρασε ο οργανισμός Peace Meditation. Πρόκειται για μια ομάδα Βουδιστών, που ακολουθούν πνευματικούς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Ινδού Sri Chinmoy,

Το ονόμασαν U Thant Island για να τιμήσουν τον τρίτο γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, U Thant, που ήταν φίλος του Chinmoy. To μόνο που έκαναν στο νησάκι ήταν να επιμεληθούν την ανέγερση μιας μεταλλικής αψίδας ενότητας, και να φυλάξουν εκεί προσωπικά αντικείμενα του U Thant και δεν μπορούσαν να το επισκεφτούν παρά μόνο μερικές φορές τον χρόνο λόγω της αυξημένης ασφάλειας. 

Πέραν της αψίδας, στο νησάκι θα δεις έναν προβολέα 17m, αν και απαγορεύεται να το επισκεφτείς μιας και πλέον θεωρείται προστατευόμενος χώρος αποδημητικών πουλιών.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το Vox, με τη μίνι έρευνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS