ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Τμ. Αναπτύξεως Υδάτων: Δεν υπερχείλισε ο Ασπρόκρεμμος

Δεν έχει υπερχειλίσει ακόμα το φράγμα του Ασπρόκρεμμου, καθώς δεν έχει φτάσει στο 100% της πληρότητάς του, μέχρι στιγμής. Ωστόσο, βρίσκεται μια ανάσα από την υπερχείλιση, ενώ μικρές ποσότητες νερού έχουν αρχίσει να εξέρχονται από τον υπερχειλιστή.

Όπως δήλωσε στο 24News ο πρώτος τεχνικός μηχανικός του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, Φαίδρος Ρουσσής, η πληρότητα του φράγματος ανέρχεται στο 99,8% ενώ υπολοίπονται περίπου 122 χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού, για να υπερχειλίσει. Η υπερχείλιση αναμένεται μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης, πρόσθεσε.

Ωστόσο, νωρίτερα, το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδιδε ότι υπερχείλισε λίγο μετά τα μεσάνυχτα το φράγμα του Ασπρόκρεμου, το δεύτερο μεγαλύτερο της Κύπρου. Το φράγμα είναι χωρητικότητας 52,375 εκ. κυβικών μέτρων (ΕΚΜ).

Στο σημείο άρχισε να συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος προκειμένου να δει από κοντά την υπερχείλιση, καθώς η τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο στον Ασπρόκρεμο ήταν το 2012.

 

Σημειώνεται πως σύμφωνα με παλιότερη ανακοίνωση, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων ενημέρωνε πως έχουν ληφθεί μέτρα, ώστε οι επισκέψεις στο φράγμα να γίνονται με ασφάλεια και με την ελάχιστη δυνατή ταλαιπωρία. Σύμφωνα με τις διευθετήσεις που έχουν γίνει, ο δρόμος πάνω από το φράγμα θα παραμείνει κλειστός και ελεύθερος από οχήματα (και καρότσια πλανόδιων πωλητών) από τις 28 Φεβρουαρίου 2019 και για όσο διάστημα διαρκέσει η υπερχείλιση, με σκοπό την ασφαλή διακίνηση πεζών. Η κυκλοφορία οχημάτων θα διοχετεύεται μέσω του παλαιού δρόμου Πάφου – Λεμεσού.

Η πρόσβαση στο φράγμα με ιδιωτικά οχήματα θα επιτρέπεται μόνο από τη δυτική πλευρά του φράγματος (γεφύρι Ξερού Ποταμού). Επιπρόσθετα η πρόσβαση με λεωφορεία και άλλα μεγάλα οχήματα θα επιτρέπεται μόνο από την ανατολική πλευρά (δρόμος Νικόκλειας).

Οι πλανόδιοι πωλητές θα εγκατασταθούν σε χώρους εκτός των δρόμων.

Επίσης το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων προτρέπει τους επισκέπτες να ακολουθούν τις υποδείξεις των λειτουργών του ΤΑΥ και της Αστυνομίας και παρακαλούνται όπως επιδείξουν σεβασμό στο περιβάλλον διατηρώντας όλους τους χώρους καθαρούς.

Εδώ και μέρες πλανοδιοπώλες βρίσκονται στο σημείο προς εξυπηρέτηση των επισκεπτών του φράγματος.

ΠΗΓΗ: 24NEWS

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση