ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Time: Ανακοινώθηκε «το Πρόσωπο της Χρονιάς» 2018

Ο Τζαμάλ Κασόγκι, ο δημοσιογράφος που δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, αναδείχθηκε το Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2018 του περιοδικού Time.

Το βραβείο του Time πήρε η συλλογικότητα δημοσιογράφων «The Guardians», το διασημότερο μέλος της οποίας είναι ο Τζαμάλ Κασόγκι, οι οποίοι ήταν αυτοί που επηρέασαν περισσότερο την ειδησεογραφία και τον κόσμο τη φετινή χρονιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, φέτος Πρόσωπο της Χρονιάς είναι οι «Φύλακες», δηλαδή ο Τζαμάλ Κασόγκι, δημοσιογράφος της Washington Post που δολοφονήθηκε στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Άγκυρα, η αμερικανική εφημερίδα Capital Gazette, που έγινε στόχος επίθεσης ενόπλου, που σκότωσε πέντε άτομα, η δημοσιογράφος από τις Φιλιππίνες, Maria Ressa, και οι συλληφθέντες στη Μυανμάρ δημοσιογράφοι του Reuyters, Wa Lone και yaw Soe Oo.

«Αυτή τη χρονιά αναγνωρίζουμε την αξία τεσσάρων δημοσιογράφων και ενός οργανισμού ειδήσεων που έχουν πληρώσει μεγάλο τίμημα για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους: οι Τζαμάλ Κασόγκι, Μαρία Ρέσσα, Γουά Λόουν και Κιάου Σο και η εφημερίδα The Capital Gazette of Annapolis» δηλώνει ο αρχισυντάκτης του TIME Έντουαρντ Φέλσενθαλ.

Ο Κασόγκι, που δολοφονήθηκε αφού πρώτα βασανίστηκε, στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου, ήταν σφοδρός επικριτής του πρίγκιπα της Σ. Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Η Μαρία Ρέσσα είναι συντάκτης μιας ειδησεογραφικής ιστοσελίδας των Φιλιππίνων που είναι γνωστή για την κριτική που ασκεί κατά της βίας της κυβέρνησης. Οι Γουά Λόουν και Κιάου Σο Ο είναι δημοσιογράφοι του Reuters οι οποίοι συνελήφθησαν στη Μιανμάρ εξαιτίας της έρευνας που έκαναν για τη σφαγή των Ροχίνγκια. Η Capital Gazette έγινε στόχος ενός σκοπευτή που σκότωσε τέσσερις δημοσιογράφους και έναν βοηθό πωλήσεων όταν άνοιξε πυρ στα γραφεία της εφημερίδας.

Είναι προφανές ότι με την επιλογή των φετινών προσώπων, το Time θέλησε να δείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι, που διώκονται και διακινδυνεύουν ακόμη και τη ζωή τους, σε μια περίοδο που η αξιοπιστία των ΜΜΕ υποχωρεί.

ΠΗΓΗ: Kathimerini.com.cy

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X