ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

Τι μπορείς να κάνεις εσύ για να βοηθήσεις τον Αμαζόνιο;

Δέσποινα Άσπρου

Συναγερμός έχει σημάνει στην περιβαλλοντική κοινότητα για τη απογοητευτική κατάσταση που επικρατεί στον Αμαζόνιο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές. Οι φωτιές στο τροπικό δάσος έχουν αυξηθεί κατά 83% μέχρι στιγμής φέτος, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2018 και αυτό σίγουρα είναι κάτι που μας στεναχωρεί ιδιαίτερα - πράγμα που δεν χωράει καμία αμφιβολία. Το ζήτημα σε αυτό το σημείο είναι τι μπορούμε να κάνουμε εμείς και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε.

Δες στην συνέχεια 5 τρόπους με τους οποίους μπορείς και εσύ να βοηθήσεις:

1.Μπορείς να συνισφέρεις χρηματικό ποσό μπορείς στο Rainforest Action Network ώστε να προστατέψεις ένα στέμμα από το δάσος του Αμαζονίου.

2.Μπορείς να αγοράσεις ένα μέρος έκτασης στον Αμαζόνιο μέσα από τον οργανισμό Rainforest Trust. Ο οργανισμός λειτουργεί από το 1988 και μέχρι σήμερα έχει σώσει περίπου 23 εκατομμύρια στρέμματα γης.

3.Μείωσε την χρήση πλαστικού και ξύλου. Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα Rainforest-alliance μπορείς να ελέγξεις αν τα ξύλινα προϊόντα που αγοράζεις είναι rainforest safe.

4.Μείωσε την κατανάλωση ορυκτών καυσίμων. Οι επιτήμονες θεωρούν πως η αλλαγή του κλίματος, σε συνδυασμός με την αποψίλωση των δασών θα μπορούσε να δημιουργήσει μια σειρά βροχών ανατροφοδότησης που θα μπορούσαν να αυξήσουν σημαντικά το ποσοστό απώλειας δασών στον Αμαζόνιο, ωθώντας το με αυτό τον τρόπο να ανακάμψει. Άλλωστε, η καύση ορυκτών καυσίμων και η επακόλουθη ελευθέρωση αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες τις κλιματικής αλλαγής.

5.Αν κάποια στιγμή αντιληφθείς πως κάποια  επιχείρηση λειτουργεί με τρόπο που είναι περιβαλλοντικά ανεύθυνος, άκουσε τον εαυτό σου: Επικοινώνησε με την εταιρεία για να εκφράσεις την ανησυχία σου και αν δεν γίνει κάποια αξιόλογη αλλαγή, τότε γιατί να μην καλέσεις μποϊκοτάζ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καταστρέφεται ο Αμαζόνιος... ή αλλιώς ο «πνεύμονας» του πλανήτη

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση