ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Θετική τελικά στο κορωνοϊό η φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου

Σύγχυση προκλήθηκε με τα αποτελέσματα των τεστ της νεαρής

Θετική είναι τελικά στον κορωνοϊό η φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ». Συγκεκριμένα σε επαλήθευση του πρώτου δείγματος που ζήτησε το Υπουργείο Υγείας από το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας Κύπρου αυτό ήταν θετικό.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Δευτέρα (21/09) το Υπουργείο Υγείας στην ημερήσιαανακοίνωση κρουσμάτων, ανέφερε πως ανάμεσα τους ήταν και μία φοιτήτρια. Την Τρίτη το ίδιο το Πανεπιστήμιο Κύπρου με ανακοίνωση του σημείωνε πως οι χώροι στους οποίους πραγματοποίησε μαθήματα η συγκεκριμένη μαθήτρια είχαν απολυμανθεί, σύμφωνα με τις οδηγίες ενώ ειδοποιήθηκαν τόσο οι φοιτητές όσο και οι καθηγητές που ήρθαν σε επαφή μαζί της για να πραγματοποιήσουν τεστ προληπτικά και δωρεάν.

Την επόμενη μέρα, σε δηλώσεις του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Τάσος Χριστοφίδης, ανέφερε πως με την νέα μέθοδο του Καθηγητή Λεόντιου Κωστρίκη, η φοιτήτρια ήταν αρνητική στον κορωνοϊό. Διευκρίνισε παράλληλα πως δεν αμφισβητείται το αποτέλεσμα του πρώτου τεστ, επισημαίνοντας πως είναι πολύ πιθανό το συγκεκριμένο περιστατικό να διένυε τις τελευταίες μέρες κατά τις οποίες ήταν θετικό διότι η δειγματοληψία έγινε πριν 4 μέρες».

Ο κ. Χριστοφίδης είπε πως τα αποτελέσματα της μεθόδου Κωστρική είναι απόλυτα σωστά, διευκρινίζοντας όμως ότι η φοιτήτρια θα ξανακάνει τεστ τις επόμενες μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι, η νέα μεθοδολογία βασίζεται σε αμερικανική πατέντα του Καθηγητή Κωστρίκη (US 7,709,188B2) και θα εφαρμοστεί σε συνδυασμό με τη διαδικασία δεξαμενοποίησης δειγμάτων (sample pooling). Η μέθοδος αυτή είναι η μοναδική στην Κύπρο που έχει πιστοποιηθεί από τρεις διεθνείς οργανισμούς και πιο συγκεκριμένα από τον World Health Organization SARS CoV-2 External Quality Assessment Programme (WHO SARS CoV-2 EQAP), το European Center for Prevention and Disease Control (ECDC) και από το Quality Control for Molecular Diagnostics, UK (QCMD).

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X