ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Τέλος το «Ladies and Gentlemen» από τα αεροπλάνα

«Προωθούμε την ποικιλομορφία στην κοινότητα από το 2014»

Κυρίες και κύριοι είμαστε έτοιμοι για απογείωση. Ξεχάστε πλέον την κλισέ ανακοίνωση στα αεροπλάνα. Οι Ιαπωνικές Αερογραμμές (JAL) πρόκειται να σταματήσουν να απευθύνονται στους επιβάτες των αεροσκαφών τους ως «ladies and gentlemen» σε μια προσπάθεια να μην κατηγοριοποιούν τους ανθρώπους μόνο σε άντρες και γυναίκες.

Έτσι από 1η Οκτωβρίου θα χρησιμοποιούν χαιρετισμούς όπως «attention all passengers» και «welcome, everyone»

Ο Yutaro Iwasaki, της JAL, δήλωσε στο CNN Travel ότι «προωθούμε την ποικιλομορφία στην κοινότητα από το 2014 και αυτή είναι μια από τις ενέργειές μας που έχουν ληφθεί για τη αντιμετώπιση όλων με τον ίδιο τρόπο ανεξάρτητα από το φύλο.»

Πριν από αυτό, η πιο πρόσφατη κίνηση της αεροπορικής εταιρείας με έδρα το Τόκιο για την ισότητα των φύλων ήταν τον Μάρτιο του 2020, όταν ανακοίνωσε ότι θα έδινε στις γυναίκες αεροσυνοδούς την επιλογή να φορούν παντελόνι αντί για φούστες, ώστε να είναι πιο άνετα στο αεροσκάφος.

Η «γλώσσα χωρίς φύλο» γίνεται προτεραιότητα για περισσότερες αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Η JAL είναι η πρώτη ασιατική αεροπορική εταιρεία που υιοθέτησε αυτήν την πρακτική.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X