ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Τέλος οι σημερινές έρευνες στην λίμνη του θανάτου

Άλλο ένα σκοτεινό μυστικό της «Κόκκινης Λίμνης» αναμένεται ότι θα εντοπιστεί τις επόμενες μέρες, με την βοήθεια του ηχοεντοπιστικού συστήματος (SONAR), το οποίο ήδη άρχισε να φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. 

 

Άκαρπες οι σημερινές έρευνες

Ολοκληρώθηκαν για σήμερα οι έρευνες στην «Κόκκινη» λίμνη στο Μιτσερό με την σηματοδότηση τριών νέων σημείων. Με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να μπει ξανά εντός λίμνης το σόναρ και η ρομποτική κάμερα.

Κατά την διάρκεια των σημερινών ερευνών υπήρξαν προβλήματα ορατότητας λόγω λάσπης. 

Να υπενθυμίσουμε ότι η ρομποτική κάμερα εισήλθε εντός της «Κόκκινης λίμνης» γύρω στις 17:00 το απόγευμα κάτι το οποίο αποφασίστηκε από το Κέντρο Συντονισμού μετά από σύσκεψη, ενώ οι έρευνες είχαν ολοκληρωθεί.

Το Κέντρο Συντονισμού θεώρησε ότι θα πρέπει να ερευνηθεί εκ νέου συγκεκριμένο σημείο στη λίμνη το οποίο και σηματοδοτήθηκε για τις αυριανές έρευνες, παράλληλα ξανά εντός της λίμνης εισήλθε και το σόναρ.

Νωρίτερα, δύτης στις 16:12 βγήκε από την λίμνη μετά από 40 λεπτά που βρισκόταν στον βυθό. Η ρομποτική κάμερα δεν μπορούσε να καταγράψει καθαρές εικόνες ένεκα του γεγονότος ότι το νερό της λίμνης ήταν θολό.

Σύμφωνα με τα όσα μας μεταφέρει από το σημείο των ερευνών ο ανταποκριτής του 24News Δημήτρης Λουκά, λίγο μετά τις 14:35 στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι που έκαναν το έργο των ερευνών ιδιαίτερο δύσκολο.

Ωστόσο περίπου μία ώρα μετά (15:30) οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί με αποτέλεσμα να εισέλθει στην λίμνη δύτης. Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση ανάσυρσης αντικειμένου. 

Οι καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν την σημερινή επιχείρηση. Σημειώνεται πως λόγω της χθεσινής επιχείρησης υπήρξε αναταραχή στα ύδατα της κόκκινης λίμνης και οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν την όλη διαδικασία καθώς δεν υπάρχει καθαρό οπτικό πεδίο. Αυτή τη στιγμή (12:57) στη λίμνη βρίσκεται η βάρκα, η οποία συνεχίζει τις έρευνες μαζί με τη ρομποτική κάμερα, στον σημείο που σηματοδοτήθηκε το πρωί, μετά από την έρευνα του Sonar.

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας 6 Μαΐου, τα μέλη της ΕΜΑΚ έπιασαν δουλειά εντός της Κόκκινης Λίμνης, μαζί με το σόναρ. Οι έρευνες επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία, τα οποία υπέδειξε το μηχάνημα και τέθηκαν προτεραιότητες ως προς την διερεύνησή τους.

Ανάλογα με το τι θα εντοπίσει το σόναρ, θα τοποθετηθεί η ρομποτική κάμερα και στη συνέχεια αν χρειαστεί, θα γίνει κατάδυση από δύτη. Λίγο πριν από τις 11:00 το πρωί της Δευτέρας, τα μέλη της ΕΜΑΚ σηματοδότησαν νέο σημείο εντός της λίμνης, το οποίο θα διερευνάται με την βοήθεια της ρομποτικής κάμερας, η οποία το προσέγγισε.

Αναζητούσαμε δύο μεγάλες και μια μικρότερη

Κατατοπιστικός ήταν ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, σε δηλώσεις του στο Τρίτο του ΡΙΚ, το πρωί της Δευτέρας, σε σχέση με το τι αναζητείται και το τι εντοπίστηκε μέχρι στιγμής.

Όπως ανέφερε, βάσει των πληροφοριών που ελήφθησαν από την Αστυνομία, τα μέλη της ΕΜΑΚ έψαχναν δύο βαλίτσες μεγάλου μεγέθους και μια μικρότερη. Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί μια μεγάλη και η μικρή, ενώ αναζητείται η δεύτερη μεγάλη βαλίτσα, η οποία, με βάση την υπόδειξη του καθ' ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, Νίκου Μεταξά, περιέχει την σορό της Maricar Valdez από τις Φιλιππίνες. Οι πρώτες δύο βαλίτσες, που εντοπίστηκαν σε μικρή απόσταση η μια από την άλλη, εκτιμάται ότι περιείχαν τις σορούς των Livia Florentina Bunea και της 8χρονης κόρης της, Elena Natalia, από την Ρουμανία.

Το σόναρ έχει εντοπίσει ακόμα μερικούς στόχους, ωστόσο στην λίμνη υπάρχουν πολλά σκουπίδια, τόνισε ο κ. Τράγκολας, συμπληρώνοντας ότι η βαλίτσα που ανασύρθηκε την Κυριακή, ήταν καλυμμένη με λάσπη και σε επίπεδη θέση, γι' αυτό η ρομποτική κάμερα, περνώντας από το σημείο, ανατάραζε τον βυθό και η ορατότητα περιοριζόταν.

Ερωτηθείς, σχετικά, είπε ότι η βαλίτσα ήταν δεμένη με σχοινί και περιείχε βαρίδι από άλλο υλικό, αντί τσιμέντου.

Όσον αφορά τον δεύτερο κατά προτεραιότητα στόχο, αυτός εντοπίστηκε στην περιφέρεια της λίμνης κι εκεί θα επικεντρωθούν οι σημερινές έρευνες, εξήγησε.

Σε σχέση με το τσιμεντομπλόκ, που ανασύρθηκε τις προηγούμενες μέρες, ο κ. Τράγκολας δήλωσε, συγκεκριμένα: «το βρήκαμε πριν να έρθει το sonar όταν χρησιμοποιήσαμε τον γερανό για να κατεβάσουμε τον δύτη. Έγινε μεγάλος στόχος να ανασύρουμε το τσιμεντομπλόκ γιατί για μας ήταν σημαντικό τεκμήριο αλλά η βαλίτσα αποσυνδέθηκε από το τσιμεντομπλόκ. Επειδή υπάρχει βάθος και μεγάλη άλωση λόγω της ποιότητας του νερού δεν θα μπορούσαν τα οποιαδήποτε αντικείμενα να παραμείνουν στο κέντρο αλλά να κινηθούν στην περιφέρεια».

ΠΗΓΗ: 24news

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση