ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Τελικά δεν έρχονται σύντομα οι χαλαρώσεις στην Κύπρο

Τι ανησυχεί τους επιδημιολόγους

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Με το τοπίο της επιδημιολογικής εικόνας να παραμένει θολό, παρατηρείται τις τελευταίες ώρες μία μεταστροφή του κλίματος -κυρίως από πλευράς επιδημιολόγων- αφού η αύξηση που παρατηρήθηκε στους αριθμούς του τελευταίου τριημέρου φαίνεται να βάζει φρένο στη συζήτηση για σημαντικές χαλαρώσεις.

Τα κρούσματα ξεπέρασαν χθες Δευτέρα (31/1) τις 3,000 (3,396) αποτελώντας ίσως το κερασάκι στην τούρτα της αμφιβολίας με την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή να προβαίνει σε δεύτερες σκέψεις αναφορικά με τις χαλαρώσεις. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» στην ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των επιδημιολόγων φέρεται να υπήρξε ταύτιση απόψεων σχετικά με την πλειοψηφία των χαλαρώσεων; που ενδέχεται να μπουν στο συρτάρι για άλλες δύο περίπου εβδομάδες.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην «Κ» ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας Δρ Πέτρος Καραγιάννης, μετά την έξαρση στις αρχές Ιανουαρίου οι επιδημιολόγοι ανέμεναν μία σημαντική πτώση σε αριθμούς και δείκτες, κάτι που μόνο εν μέρει φαίνεται να ίσχυσε.

Που παρατηρείται αύξηση;

Όπως ανέφερε ο Δρ Καραγιάννης και σύμφωνα με τα επίσημα ιστογράμματα που παρουσίασε η Μονάδα Ιχνηλάτησης, παρατηρείται αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων μεταξύ των μαθητών Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, αλλά και στις ηλικιακές ομάδες 25-45 ετών που αποτελούν τον πλέον ενεργό πληθυσμό.

Οι χαλαρώσεις που λαμβάνουν το πράσινο φως

Συμπληρώνοντας το παζλ των δηλώσεων μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής και προσθέτοντας πληροφορίες της «Κ» οι χαλαρώσεις που φέρονται σε πρώτη φάση να λαμβάνουν το «πράσινο φως» για έγκριση είναι δύο. Η πρώτη αφορά την μικρή αύξηση του μέγιστου αριθμού ατόμων που μπορούν να παρευρεθούν σε συνεστιάσεις σε οικίες, με τον αριθμό να αυξάνεται σε 15 ή 20. Η δεύτερη εξ’αυτών -όπως είχε λεχθεί και διά στόματος Υπουργού Υγείας- αφορά την είσοδο ανεμβολίαστων παιδιών (ηλικίας 12-17 ετών) σε χώρους εστίασης με την προϋπόθεση ότι συνοδεύονται από τους (εμβολιασμένους) γονείς τους αλλά και έχοντας στην κατοχή τους αρνητικό τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου 24 ωρών.

Ποιες χαλαρώσεις μπαίνουν στο ψυγείο

«Θα μου προκαλέσει τεράστια εντύπωση αν προκριθεί οτιδήποτε περισσότερο» ανέφερε ο Δρ Καραγιάννης ερωτηθείς για τις υπόλοιπες χαλαρώσεις που είχαν τεθεί προς συζήτηση από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας. Κάτι που σημαίνει πως η επαναφορά του χορού, η αύξηση στον μέγιστο αριθμό παρευρισκομένων σε χώρους εστίασης και διασκέδασης καθώς και οποιαδήποτε διαφοροποίηση στον αριθμό καλεσμένων σε εκδηλώσεις -όπως είναι γάμοι και βαφτίσεις- φαίνεται να παίρνει αναβολή επί του παρόντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X