ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Ταξίδευαν με ιστιοφόρο και δεν είχαν ιδέα για τον κορωνοϊό

«Είναι μια πολύ σουρεαλιστική εμπειρία να προσγειώνεσαι σε ένα μέρος όπου τα πάντα μοιάζουν φυσιολογικά»

Έφυγαν στις 28 Φεβρουαρίου για αν διασχίσουν τον Ατλαντικό Ωκεανό με ιστιοφόρο. Η Elena Manighetti και ο Ryan Osborne ταξίδευαν για 25 μέρες και τελικά στις 25 Μαρτίου έφτασαν στην Καραϊβική στο νησί Μπέκουια.

Εκεί άνοιξαν για πρώτη φορά τα τηλέφωνά τους και συνδέθηκαν με το διαδίκτυο μόνο για να καταλάβουν ότι ολόκληρος ο πλανήτης βρίσκεται βυθισμένος στην κρίση του κορωνοϊού. Πριν να ξεκινήσουν το ταξίδι τους ο κορωνοϊός ήταν μόνο μια ασθένεια στην μακρινή Κίνα.

«Αγοράσαμε κάποια δεδομένα και θυμάμαι πως ο Ryan διάβαζε τις ειδήσεις και μείναμε με το στόμα ανοιχτό. Ήταν δύσκολο να κατανοήσουμε την κλίμακα της εξάπλωσης στην αρχή. Αν ξυπνούσες από κώμα τώρα, νομίζω ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να φανταστείς την κλίμακα της πανδημίας» δήλωσαν οι δύο.

«Εάν δεν διάβαζες τις ειδήσεις και ξαφνικά άνοιγες το τηλέφωνό σου, δεν υπήρχε μια ροή ειδήσεων που να σου έλεγε ακριβώς τι συνέβη κάθε μέρα, οπότε μπορούσα να έχω πρόσβαση μόνο στις ειδήσεις της προηγούμενης εβδομάδας»

Η Elena μάλιστα κατάγεται από την Λομβαρδία στην βόρεια Ιταλία που έχει πληγεί από τον κορωνοϊό όσο λίγες χώρες.

«Ήταν περίπου 3 ημέρες μετά την άφιξή μας που ο Ράιαν βρήκε ένα παλιό άρθρο 10 ημερών στους New York Times που ανέφερε ότι η πατρίδα μου (το Μπέργκαμο) ήταν η χειρότερο πληγείσα στον κόσμο. Δεν είχα καμία ιδέα. Τηλεφώνησα τον πατέρα μου και μου είπε: ‘Ω, τα μάθατε. Μην πανικοβληθείτε. Είμαστε εντάξει. Οι ειδήσεις έγιναν ακόμη χειρότερες όταν είδαμε τις φωτογραφίες των στρατιωτικών φορτηγών μπροστά από το νεκροταφείο στην πατρίδα μου επειδή είχαν ξεμείνει από χώρο και φέρετρα. Αυτή ήταν η πιο σοκαριστική στιγμή» δήλωσε η Elena .

Είχαν ζητήσει πρίν φύγουν από τις οικογένειές του να μην τους στέλνουν άσχημα νέα αφού θα βρίσκονταν στην μέση του Ατλαντικού και έπρεπε να μείνουν συγκεντρωμένοι.

Κατάλαβαν ότι κάτι κακό συνέβαινε μόνο όταν κάποιος τους έστειλε μια λίστα με τα νησιά τα οποία είχαν κλείσει τα σύνορά του. «Αρχίσαμε να ανησυχούμε πως, όταν θα φτάναμε, δεν θα μπορούσαμε να δέσουμε πουθενά» είπε ο Ryan 

Το ζευγάρι είναι στο Μπέκουια, ένα νησί στο Σεντ Βίνσεντ και δεν υπάρχουν καθόλου κρούσματα εκεί.

«Είναι μια πολύ σουρεαλιστική εμπειρία να προσγειώνεσαι σε ένα μέρος όπου τα πάντα μοιάζουν φυσιολογικά, την ώρα που οι ειδήσεις από όλο τον κόσμο, λένε πως τα πάντα έχουν κλείσει. Είμαστε διχασμένοι ανάμεσα σε αυτές τις δύο πραγματικότητες. Είμαστε σε αυτό το καταπληκτικό μέρος – είμαστε εξαιρετικά τυχεροί και πολύ ευγνώμονες – ενώ στο μεταξύ οι άνθρωποι πεθαίνουν και πολλοί άλλοι βρίσκονται στα νοσοκομεία» δήλωσε η Elena .

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση