ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi φόρεμα με βολάν και sneakers
 

Tαμπλέτες στα παιδιά του Ριζοκαρπάσου από το READ BY MTN

Ταμπλέτες στους σκλαβωμένους μαθητές  του δημοτικού και γυμνασίου Ριζοκαρπάσου παρέδωσε η ψηφιακή πλατφόρμα READ BY MTN σε ένα πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με στόχο της διάδοσης της ψηφιακής γνώσης. Η όλη προσπάθεια που στηρίζεται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, το Ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο και τον όμιλο SPPMEDIA. Κύριος σκοπός της ψηφιακής βιβλιοθήκης READ η οποία προσφέρεται δωρεάν μέσω application το οποίο είναι διαθέσιμο σε όλους σε κινητά και tablet, είναι η πρόσβαση στη γνώση μέσω ψηφιακών βιβλίων.

Η βιβλιοθήκη Read προσφέρει μια μεγάλη γκάμα βιβλίων και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει βιβλία ιστορίας, τεχνολογίας, λογοτεχνίας αλλά και μαθητικά βιβλία δημοτικού και γυμνασίου. Στόχος της βιβλιοθήκης READ είναι η δωρεάν διανομή των βιβλίων σε μορφή υψηλής τεχνολογίας e-pub και ο συνεχής εμπλουτισμός της με νέα βιβλία. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η προσφορά 45 tablets τελευταίας τεχνολογίας για τις σχολικές ανάγκες των μαθητών που φοιτούν στα εγκλωβισμένα σχολεία του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου, προσφορά της ψηφιακής βιβλιοθήκης MTN by READ. Η χορήγηση των tablets στους μαθητές έγινε σε ειδική εκδήλωση στο Υπουργείο Οικονομικών στις 20 Δεκεμβρίου 2017, στην παρουσία του Επίτροπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και θέματα Αποδήμων, Φώτη Φωτίου, ο οποίος τους μοίρασε τα tablets.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος για την ενίσχυση της εκπαίδευσης των νέων, στην οποία η ΜΤΝ εδώ και χρόνια δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους και ειδικότερα στους νέους να απολαμβάνουν ό,τι καλύτερο διαθέτει σήμερα η σύγχρονη τεχνολογία. Στα 45 tablets μέσα από την ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα READ BY MTN. που παρέλαβαν οι μαθητές από το κατεχόμενο Ριζοκάρπασο μπορούν να βρουν όλα τα σχολικά βιβλία της Κύπρου, άλλα και πολλά ακόμη βοηθήματα μέσα από τα οποία μπορούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους.

Μέσα από την εφαρμογή αυτή οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν την τεχνολογία, έχοντας στενότερη επαφή με την ψηφιακή εποχή. Η χρήση της ψηφιακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας READ BY MTN ενισχύει την προσπάθεια ανάπτυξης των γνώσεων και των δεξιοτήτων των μαθητών και συμβάλλει στην προώθηση της μάθησης. Η ψηφιακή βιβλιοθήκη READ BY MTN λειτουργεί σε κινητές συσκευές Apple και Android.

Ενεργοποίηση εφαρμογής

Η ενεργοποίηση της εφαρμογής γίνεται με απλή εγγραφή αφού κατεβεί στο κινητό μέσω Apple App Store ή Google Play. Η εγγραφή μπορεί να ολοκληρωθεί καταχωρώντας διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ή μέσω σύνδεσης με λογαριασμό facebook. Η χρήση της εφαρμογής αποθηκεύεται για τον κάθε χρήστη έτσι ώστε να είναι δυνατή η μεταφορά των βιβλίων και των σημειώσεων του κάθε χρήστη σε διαφορετικές συσκευές.

Τα βιβλία είναι σε μορφή e-pub, για μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων ανάγνωσης. Ο αναγνώστης μπορεί να αλλάξει το φόντο του βιβλίου, να μεγαλώσει τα γράμματα, να γράψει σημειώσεις στο βιβλίο, αλλά και να τοποθετήσει σελιδοδείκτες και υπογραμμίσεις. Οι σημειώσεις αποθηκεύονται αυτόματα και φυλάσσονται στο cloud, ενώ τα προσωπικά δεδομένα του κάθε χρήστη (όνομα, mail, κωδικός) αποθηκεύονται για μέγιστη ασφάλεια στο microsoft azure

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση