ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Ταϊλάνδη: Απεγκλωβίστηκαν έξι παιδιά από το σπήλαιο

πηγή 24news

Τα παιδιά βγαίνουν με την βοήθεια διασωστών, δύο-δύο. Σύμφωνα με διασώστη που μίλησε στο Reuters έχουν βγει μέχρι στιγμής 6 παιδιά.

Όπως ανέφεραν οι επίσημες αρχές, το κάθε παιδί συνόδευαν δύο έμπειροι δύτες, οι οποίοι μάλιστα γνώριζαν ότι διακινδυνεύουν τη ζωή τους και παρόλα αυτά δεν το σκέφτηκαν ούτε στιγμή. Οι περισσότεροι εξ αυτών δεν είχαν ταξιδέψει ποτέ στην Ταϊλάνδη, ενώ ένας Βρετανός δύτης άφησε τη σύζυγο με το νεογέννητο παιδί του, προκειμένου να προσφέρει τη βοήθειά του στη διάσωση των αγοριών και του προπονητή τους.

Νωρίτερα, σύμφωνα με τον κυβερνήτη, τα δύο πρώτα αγόρια βγήκαν ήδη από το σπήλαιο εννιά ώρες μετά την έναρξη της επιχείρησης, και έπονταν ακόμη δύο.

Προηγούμενη ενημέρωση

Τα δύο πρώτα παιδιά από την ποδοσφαιρική ομάδα που ήταν εγκλωβισμένα μαζί με τον προπονητή τους σε πλημμυρισμένο σπήλαιο της Ταϊλάνδης απομακρύνθηκαν ήδη, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters.

Νωρίτερα, λίγο μετά την έναρξη της επιχείρησης ξεκίνησε βροχόπτωση πάνω από το σημείο που διεξάγεται η επιχείρηση διάσωσης των 12 παιδιών και του προπονητή τους από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη.

Η βροχή αναμένεται να δυσκολέψει την επιχείρηση, με τους διασώστες να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να μην την διακόψουν.

Στο μεταξύ, το φως της δημοσιότητας είδαν οι πρώτες εικόνες μέσα από το σπήλαιο.

 

Η επικίνδυνη επιχείρηση διάσωσης των δώδεκα παιδιών και του προπονητή τους στο ποδόσφαιρο που έχουν αποκλειστεί εδώ και 15 ημέρες σε ένα πλημμυρισμένο δίκτυο σπηλαίων στην Ταϊλάνδη άρχισε τελικά σήμερα, έπειτα από ημέρες αναβολών εξαιτίας των πολύ μεγάλων κινδύνων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά τα παιδιά και ο προπονητής θα απομακρυνθούν «ένας-ένας» και η λεπτή αυτή επιχείρηση θα διαρκέσει «δύο με τρεις ημέρες»: «Θα βγουν ένας-ένας, αυτό θα απαιτήσει δύο με τρεις ημέρες», διευκρίνισε ο Τσαλονγκτσάι Τσαϊγιακόρν, ένας από τους αξιωματούχους που συμμετέχουν στη ομάδα διαχείρισης της κρίσης.

«Σήμερα είναι η μεγάλη ημέρα ... βρισκόμαστε στο ζενίθ της ετοιμότητάς μας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν προσθέτοντας πως και οι 13 παγιδευμένοι είναι επίσης «πολύ έτοιμοι».

Η ταχύτερη ομάδα μπορεί να βγει από το σπήλαιο «στις 9 μ.μ.», πρόσθεσε διευκρινίζοντας πως έχουν σταλεί 13 ξένοι δύτες, 5 ταϊλανδοί δύτες και 5 μέλη των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού (SEALS).

Η επιχείρηση για τη διάσωση των 13 μπορεί να διαρκέσει 3 με 4 ημέρες «ανάλογα με τον καιρό», δήλωσε επίσης Ταϊλανδός στρατιωτικός διοικητής.

Νωρίτερα τα σωστικά συνεργεία είχαν προχωρήσει στην εκκένωση της περιοχής γύρω από το σπήλαιο.

Διαβάστε επίσης

Ο Elon Musk για την επιχείρηση διάσωσης στην Ταϊλάνδη
Παγκόσμια αγωνία στην Ταϊλάνδη: Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης
''Συγγνώμη'' μέσα από το σπήλαιο ζητα ο προπονητής των εγκλωβισμένων μικρών ποδοσφαιριστών


«Αξιολογώντας τώρα την κατάσταση, είναι αναγκαίο να εκκενώσουμε την περιοχή για την επιχείρηση διάσωσης», είπε στο μεγάφωνο ο αστυνομικός διοικητής της Μάε Σάι, ο Κομσάν Σα Αρντλουαν. «Όλοι όσοι δεν εμπλέκονται με την επιχείρηση διάσωσης, παρακαλούμε να απομακρυνθείτε άμεσα από την περιοχή».

Η ανακοίνωση ήρθε καθώς μαύρα σύννεφα βροχής μαζεύονταν πάνω από τα βουνά στα βόρεια της χώρας νωρίς την Κυριακή, αυξάνοντας ενδεχομένως τους κινδύνους στο σπήλαιο.

Έπειτα από μια σχετική περίοδο ξηρασίας, νέες καταρρακτώδεις βροχές μπορεί να φέρουν πίσω το έργο των σωστικών δυνάμεων που δίνουν μάχη για την απάντληση των υδάτων από τη σπηλιά.

Το δελτίο καιρού από τον ιστότοπο Weather.com προβλέπει καταιγίδες που θα ξεκινήσουν την Κυριακή 08/07 και την Δευτέρα 09/07 με την κακοκαιρία να αναμένεται να διαρκέσει για τις επόμενες περίπου δύο εβδομάδες.

Σχεδιάγραμμα του BBC με τα δύσκολα σημεία της διαδρομής που πρέπει να διανύσουν εγκλωβισμένοι και δύτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Παιδιά  |  Διάσωση  |  Thailand  |  kids  |  Elon Musk  |  Musk  |  divers  | 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση