ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Τα θερμά λόγια του Μ.Σοφοκλέους για την αποχώρηση του Ι.Κασουλίδη από το Υπουργικό

Λίγες μέρες μετά την επανεκλογή του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ξεκίνησε ήδη τις επαφές και τις συναντήσεις στο Προεδρικό με προτεραιότητά του το υπουργικό του συμβούλιο. Όπως είχε γίνει γνωστό, ο Ιωάννης Κασουλίδης ξεκαθάρισε εδώ και καιρό πως δεν προτίθεται να βρίσκεται στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο, αφού ο ίδιος νιώθει πως έχει ολοκληρώσει τον πολιτικό του κύκλο.

Μετά την ανακοίνωση για αποχώρηση του Ιωάννη Κασουλίδη από το Υπουργικό Συμβούλιο, ο Μιχάλης Σοφοκλέους, Πρόεδρος του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ανάρτησε μια φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Twitter, γράφοντας: ''Τζέντλεμαν ήσουν πάντα και ως τζέντλεμαν αποχωρείς Ιωάννη Κασουλίδη. Η Κύπρος σου χρωστά τεράστια ευγνωμοσύνη.''  

Είναι ευρέως γνωστό άλλωστε, πώς η σχέση του Μιχάλη Σοφοκλέους με τον Ιωάννη Κασουλίδη, μετρά πάνω απο 20 χρόνια και μαζί έχουν δώσει πολλές πολιτικές μάχες.

 

Οι σημαντικότεροι σταθμοί της καριέρας του:

Ο Ιωάννης Κασουλίδης είναι ένας πολιτικός με ανεπτυγμένη την αίσθηση της πολιτικής ευθύνης, ενώ είναι ένα πρόσωπο που χαίρει μεγάλης εκτίμησης τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Λυών στη Γαλλία και ειδικεύτηκε στη γηριατρική στο Λονδίνο.

Υπηρέτησε τον Δημοκρατικό Συναγερμό από διάφορα αξιώματα, μεταξύ των οποίων εκείνου του Προέδρου της Νεολαίας του κόμματος.

Το 1991 εξελέγη βουλευτής Λευκωσίας.

Με την ανάληψη της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον Γλαύκο Κληρίδη τον Μάρτιο του 1993, αναλαμβάνει καθήκοντα Κυβερνητικού Εκπροσώπου μέχρι τον Απρίλιο 1997. Στη συνέχεια διορίστηκε Υπουργός Εξωτερικών μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2003, στο Υπουργικό αξίωμα. Ο Ιωάννης Κασουλίδης ηγήθηκε της διπλωματικής προσπάθειας που οδήγησε την Κύπρο στην έναρξη, διεξαγωγή και ολοκλήρωση των διαδικασιών ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.

Τον Ιούνιο του 2004 ο κ. Κασουλίδης εξελέγη για πρώτη φορά μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επιτυγχάνοντας ρεκόρ ψήφων. Ορίστηκε πλήρες μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Πρόεδρος της adhoc Επιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Δυτική Σαχάρα. Υπηρέτησε ως μέλος του προεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Τον Φεβρουάριο του 2008  διεκδίκησε την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κέρδισε τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και εισήλθε στον δεύτερο γύρο μαζί με τον τελικό νικητή Δημήτρη Χριστόφια.  Ο Ιωάννης Κασουλίδης έλαβε ποσοστό ελαφρώς μικρότερο από το 47% των ψήφων, έχοντας στήριξη μόνο από τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Τον Μάρτιο του 2013, διοριζόμενος απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανέλαβε καθήκοντα Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X