ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Τα reality μαγειρικής που αγαπήσαμε

Έχουν διάρκεια στον χρόνο, ενώ κάθε τηλεοπτική σεζόν βλέπουμε όλο και περισσότερα ριάλιτι μαγειρικής να ξεφυτρώνουν εδώ και εκεί. Εμείς κάνουμε μια αναδρομή και θυμόμαστε τα καλύτερα ριάλιτι μαγειρικής της κυπριακής τηλεόρασης.

«Top Chef»

Θυμάστε το «Top Chef» που προβλήθηκε το 2010 στον ΑΝΤ1 με παρουσιάστρια τη Νάντια Μπουλέ; Σίγουρα όχι, γιατί δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία και ολοκληρώθηκε άδοξα. Το κόνσεπτ ήθελε ανερχόμενους σεφ να ανταγωνίζονται ο ένας με τον άλλον σε προκλήσεις που δοκιμάζουν τις γαστρονομικές δεξιότητες και τη δημιουργικότητά τους. Τρεις ιδιαίτεροι κριτές και μοναδικές δοκιμασίες προσδίδουν στο show πολλή αγωνία, γεγονός που καθιστά το συγκεκριμένο ριάλιτι δημοφιλέστερο από το «Μasterchef» στην Αμερική, κάτι που δεν συνέβη σε Κύπρο και Ελλάδα. Μάλιστα, στο ελληνικό «Τοp Chef» διαγωνιζόταν ο σημερινός κριτής του «ΜasterChef», Πάνος Ιωαννίδης.

«Masterchef»

Ενώ το «Top Chef» εστιάζει σε καθιερωμένους, επαγγελματίες σεφ, το «Masterchef» περιλαμβάνει ερασιτέχνες. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να αντιμετωπίσουν προκλήσεις, όπως το μαγείρεμα με παράξενα συστατικά, και να δημιουργήσουν ασυνήθιστα πιάτα. Από την παρουσίαση έχει περάσει η Ευγενία Μανωλίδου με το θρυλικό «θα καταρρεύσω» αλλά και η Μαίρη Συνατσάκη σε μια σεζόν που δεν κατάφερε να φτάσει στον τελικό. Η φετινή σεζόν για το «Masterchef» είναι η καλύτερη, αφού έχει γίνει μανία σε Κύπρο και Ελλάδα, καθώς καθημερινά σημειώνει πολύ υψηλά ποσοστά τηλεθέασης.

«Hell’s Kitchen»

Φέτος έκανε την εμφάνισή του στην κυπριακή τηλεόραση, όμως στην Αμερική υπάρχει από το 2005 με τον Γκόρντον Ράμσι να κλέβει τις εντυπώσεις. Στην Κύπρο το κόνσεπτ θέλει τον Έκτορα Μποτρίνι στη θέση του «κακού», ενώ κάποιες φορές γίνεται υπερβολικά κακός χωρίς λόγο και βάζει φωτιά στο twitter. Δεν θεωρείται η μεγάλη επιτυχία της σεζόν, καθώς προσπαθεί να βρει τα βήματά του και φυσικά να κερδίσει λίγο από την αίγλη του «Masterchef», πράγμα όχι ιδιαίτερα εύκολο. Πάντως το ριάλιτι έχει ένα καλό κόνσεπτ, καθώς πραγματοποιείται κάτω από πραγματικές συνθήκες εστιατορίου, και τα νούμερα τηλεθέασης ανεβαίνουν τελευταία.

«Alpha Chef»
O Ant1 Κύπρου πρωτοτυπεί και δημιουργεί το δικό του ριάλιτι μαγειρικής με παρουσιάστρια την Ευαγγελία Αραβανή, την
οποία έφερε αποκλειστικά για αυτό το πρότζεκτ από την Ελλάδα. Στο συγκεκριμένο μαγειρικό ριάλιτι διαγωνίζονταν
επαγγελματίες chef, όπως στο «Top Chef». Διαγωνίζονταν 32 άτομα με στόχο την ανάδειξη του Άλφα Chef και στην κριτική
επιτροπή βρέθηκαν οι Γιώργος Δαμιανού, Γιαννάκης Αγαπίου και Μάριος Χατζηιωσήφ. Το ριάλιτι δεν έγραψε τηλεοπτική
ιστορία, καθώς σήμερα λίγοι είναι αυτοί που το θυμούνται. Μπορεί και η ίδια η Ευαγγελία Αραβανή να το έχει ξεχάσει.

«Junior MasterChef»

Το πρόγραμμα που ανέδειξε και καθιέρωσε τη Μαρία Μπεκατώρου ως κεντρική παρουσιάστρια. Μετά τη μεγάλη επιτυχία του «Masterchef», το Mega Ελλάδος επιστρατεύει το παιδικό ριάλιτι μαγειρικής και, φυσικά, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου σχετικά με τη συμμετοχή ανηλίκων σε τέτοια ριάλιτι στον βωμό της τηλεθέασης. Το ριάλιτι σημείωσε ικανοποιητικά νούμερα τηλεθέασης, ενώ διάφορες ατάκες από τους μικρούς επίδοξους σεφ κατάφεραν να γίνουν viral. Το «Masterchef Junior» μετά από ανακοίνωση του TVONE, επιστρέφει και αναμένουμε να δούμε όλους τους μπόμπιρες πίσω από τις κουζίνες από την επόμενη τηλεοπτική σεζόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X