ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Τα νέα μέτρα που αφορούν εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Τα νέα μέτρα του υπουργείου υγείας μετά την έκρηξη κρουσμάτων

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Η επιδημιολογική επιβάρυνση που φέρεται να έχει προκαλέσει στο νησί μας η μετάλλαξη Όμικρον έχει οδηγήσει τις τελευταίες ημέρες στον εντοπισμό τρομακτικά μεγάλου αριθμού περιστατικών με αποκορύφωμα τις τελευταίες δύο ημέρες (Δευτέρα και Τρίτη) όπου τα ημερήσια κρούσματα προσέγγισαν και ξεπέρασαν τις 2 χιλιάδες ημερησίως. Το γεγονός αυτό όπως ήταν αναμενόμενο θορ΄ύβησε την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπ΄ή, το Υπουργείο Υγείας αλλά και την Κυβέρνηση.

Ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας συναντήθηκε εκτάκτως με τους επιδημιολόγους ενώ υπήρξε έκτακτη σύγκληση του Υπουργικού Συμβουλίου που ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης (29/12) και ολοκληρ΄ώθηκε πριν από λίγο. Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Υπουργός Υγείας ανακοινώνει ζωντανά τα νέα αυστηρότερα μέτρα καθώς και όλες τις διαφοροποιήσεις που θα προκύψουν μετά την έκρηξη των κρουσμάτων. 

Ο Υπουργός Υγείας λοιπόν μετά από τη σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου ανακοίνωσε τα ακόλουθα μέτρα: 

-Από 4/1 μέχρι 15/1 επιβάτες που αφικνούνται στην Κ.Δ οφείλουν να έχουν πραγματοποιήσει εξέταση PCR 48 ώρες πριν

-Από 3/1 τηλεργασία σε ποσοστό 40% (για τομείς παροχείες υπηρεσιών)

-Κέντρα διασκέδασης, μουσικοχορευτικά, δεξιώσεις, γάμοι και βαπτίσεις μόνο με ράπιντ τεστ 24 ωρών - Εξαιρούνται όσοι έλαβαν 3η δόση

-Πλαφόν 300 άτομα για χώρους εστίασης και διασκέδασης

-Απαγορεύεται ο χορός, οι πολίτες θα πρέπει να είναι καθήμενοι 

-Φίλαθλοι στα γήπεδα με μάξιμουμ χωρητικότητα το 50% και υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας

-Απαγόρευση επισκέψεων σε νοσηλευτήρια και κλειστές δομές (εκτός εάν εκδοθεί ειδική άδεια από τη διεύθυνση) - Εξαιρούνται όσοι έλαβαν την 3η δόση

-Αλλαγή πρωτοκόλλων για επαγγελματίες υγείας - Οι στενές επαφές θα υποβάλλονται την 5η μέρα σε PCR και την 7η σε ράπιντ τεστ για να αποδεσμευτούν (αφορά ιατρούς, νοσηλευτές)

-Σύσταση για να χρησιμοποιείται διπλή προστατευτική μάσκα (και όχι υφασμάτινη)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X