ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Τα δώρα της βασίλισσας Ελισάβετ πρώτη φορά στο κοινό

newsroom must

250 δώρα αφηγούνται 65 χρόνια στο θρόνο. "Η ανταλλαγή δώρων είναι μια από τις οικουμενικές πλευρές των συναντήσεων της βασίλισσας με άλλους αρχηγούς κρατών", εξηγεί η Σάλι Γούντσιρ, αναπληρώτρια επιμελήτρια της έκθεσης Royal Gifts.

"Χειρονομία "καλής θέλησης", σύμβολο φιλίας, αρχή και ολοκλήρωση μιας διπλωματικής συνεργασίας, τα δώρα είναι και ένας τρόπος εξύμνησης του πολιτισμού μιας χώρας, της χειροτεχνίας της, των χαρακτηριστικών της", υπογραμμίζει η Γκούνστιρ. 

Και "ένα από τα δώρα που ανταλλάσσονταν ως επί το πλείστον είναι η φωτογραφία με αφιέρωση", προσθέτει. Όπως αυτή που προσέφερε ο Τζον Κένεντι στη βασίλισσα σε ένα ταξίδι του στο Λονδίνο το 1961, όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, που συνοδευόταν από τη σύζυγό του Τζάκι, δείπνησε με την Ελισάβετ στο Μπάκιγχαμ.

Η έκθεση ολοκληρώνεται με ένα αφιέρωμα στην Νταϊάνα Σπένσερ για την 20ή επέτειο του θανάτου της και παρουσιάζει μια σειρά από προσωπικά αντικείμενα της πριγκίπισσας όπως το γραφείο της, κασέτες, φωτογραφίες, στιλό. 

Η έκθεση Royal Gifts που εγκαινιάζεται αύριο και θα διαρκέσει έως την 1η Οκτωβρίου στην κατοικία της βασίλισσας στο Λονδίνο προσφέρει μέσα από 200 και πλέον δώρα μια πρωτοφανή ματιά στον ρόλο της αρχηγού του κράτους, στις συναντήσεις με προσωπικότητες της σύγχρονης ιστορίας και στα ταξίδια της στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X