ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Συρία: Συγκλονίζει ο 15χρονος με τα selfie videos από την κόλαση της Γούτα

πηγή 24news

Ο 15χρονος Muhammad Najem ζει στη Γούτα, στο προάστιο της Δαμασκού που σφυροκοπείται από αεροπορικούς βομβαρδισμούς των Ρώσων και των δυνάμεων του Άσαντ, παρά την απόφαση των Ηνωμένων Εθνών για 30ημερη εκεχειρία.

Ο απολογισμός στην περιοχή που βρίσκεται στο επίκεντρο του πολέμου από το 2013, είναι τραγικός. Μέσα σε μια εβδομάδα έχουν χάσει την ζωή τους πάνω από 500 άμαχοι, μεταξύ των οποίων είναι περισσότερα από 100 παιδιά, όπως καταγράφει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


"Οι επιδρομές ξεκίνησαν πάλι το πρωί της Κυριακής, με δύο χτυπήματα στην περιοχή Σιφουνίγια, στην περιφέρεια της Ντούμα", ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε ομοφώνως απόφαση με την οποία ζητείται η εφαρμογή, χωρίς καθυστερήσεις, ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός στη Συρία, ωστόσο έχει μείνει μόνο "στα χαρτιά".


Ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητήριου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αμπντέλ Ραχμάνε δήλωσε ότι "βρίσκονται σε εξέλιξη καθημερινά συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του καθεστώτος και την οργάνωση Τζάις Αλ Ισλάμ στα νότια της ανατολικής Γούτα".


Σε αυτή την περιοχή ζει και ο Muhammad, τα πλάνα του οποίου αποτελούν μια καθημερινή καταγραφή ντοκουμέντων που αναπαράγονται από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία του πλανήτη. Στις τελευταίες του αναρτήσεις ζητά βοήθεια από την παγκόσμια κοινότητα, ενώ κατηγορεί τον Μπασάρ Αλ Άσαντ ότι "έχει σκοτώσει τα παιδικά μου χρόνια".

"Ζούμε μια γενοκτονία. Αυτό που γίνεται εδώ δεν μπορεί να το περιγράψει κανείς με λόγια", αναφέρει ο 15χρονος σε ένα από τα selfie βίντεό του. "Ζητάμε να ζήσουμε ειρηνικά. Η σιωπή σας μας σκοτώνει", προσθέτει σε μία δραματική έκκληση που απευθύνει προς τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων υπό το hashtag #SaveGhouta.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X