ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Συγκλονιστική μαρτυρία: ''Είδα το κοριτσάκι να καίγεται μπροστά μου''

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες κατοίκων του Νέου Βουτζά, που όχι μόνο είδαν τις περιουσίες και τα σπίτια τους να χάνονται στις φλόγες, αλλά αντίκρισαν και ανθρώπους να πεθαίνουν μπροστά στα μάτια τους, την ώρα που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από την καταδιωκτική μανία της φωτιάς.

Άνθρωποι που γλίτωσαν από τον θάνατο την υστάτη ώρα, πολλοί εξ αυτών ηλικιωμένοι, περιγράφουν τις ώρες της αγωνίας που έζησαν. Μητέρες έτρεχαν προς την παραλία με τα παιδιά τους στην αγκαλιά, προσπαθώντας να βρουν καταφύγιο από τις φλόγες.

Κάποιοι τα κατάφεραν, κάποιοι άλλοι όχι. Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία μίας γυναίκας κατοίκου της περιοχής, η οποία άκουσε ένα κοριτσάκι να φωνάζει «βοήθεια»! Γύρισε και αντίκρισε την κοπέλα να καίγεται ολόκληρη και να βουτάει από βράχο 15 μέτρων, για να σωθεί! Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε. Με τους καπνούς να καλύπτουν τον ουρανό και την ορατότητα να είναι περιορισμένη, έχασε τη ζωή της, καθώς «έσκασε» στα βράχια.

Μια άλλη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, μόλις τριών και έξι ετών, τα πήρε αγκαλιά έτσι όπως ήταν, με τα σλιπάκια και τις παντόφλες, και τα έβγαλε από το σπίτι τους, καθώς έβλεπε τις φλόγες να πλησιάζουν απειλητικά. Ξυπόλητη, έτρεξε πάνω στο φλεγόμενο έδαφος, με τα μικρά της στην αγκαλιά και τα πόδια της να καίγονται, ενώ γύρω τους όλα γίνονταν στάχτη. Κατάφερε να φτάσει στη θάλασσα και να βρέξει τα πόδια της, κρατώντας σφιχτά τα ανήλικα παιδιά της, για να μην πέσουν στο νερό.

Εκατοντάδες άνθρωποι κατέβηκαν στο λιμανάκι, περιμένοντας για βοήθεια επί ώρες. Κανένας δεν πήγε να τους πάρει και, όταν έφτασε το Λιμενικό, όπως καταγγέλλουν, στις 2 τη νύχτα, ήταν ήδη αργά...

Δείτε τις συγκλονιστικές μαρτυρίες

ΠΗΓΗ: 24news.com.cy

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X