ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi φόρεμα με βολάν και sneakers
 

Στόχοι για τη νέα χρονιά: Eat. Sleep. Rave. Repeat

του team must

Στην Κύπρο, αλλά και στον κόσμο όλο, υπάρχουν στιγμές που δεν έχεις ανακαλύψει ακόμα. Μάθε τι είναι must, για να το βάλεις σιγά-σιγά στους στόχους σου για τη νέα χρονιά. Πιες κοκτέιλ στην Ευρώπη, πήγαινε φεστιβάλ στην Αμερική, ταξίδεψε στις ομορφότερες χώρες ή χαλάρωσε σε resort στην Κύπρο με τα κατάλληλα beauty products. Πάρε σημειώσεις, αρχίζουμε... 

> ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ
Ο πιο κοντινός και παράλληλα ευχάριστος προορισμός! Ακόμη και με την οικονομική κρίση να ταλανίζει την πρωτεύουσα της Ελλάδας, η Αθήνα το βράδυ μεταμορφώνεται και σε καλεί να την απολαύσεις. Πέρα από τα κλασσικά στέκια της Πλάκας και του Θησείου, πλέον μπορείς να περπατήσεις και να απολαύσεις την πιο ιδιαίτερη πλευρά της πόλης. 

Πού να βγεις
Το Γκάζι πέθανε. Μόδα ήταν και πέρασε. Πλέον η Αθήνα επιλέγει διαφορετικούς τρόπους διασκέδασης, οπότε αποφεύγει τα κλισέ μέρη. Στο Μεταξουργείο θα βρεις μικρά μαγαζιά, χαρακτηριστικά, εναρμονισμένα με το κέντρο της πόλης. Σύγχρονα καφενεία για κρασί και live μουσική αλλά και jazz parties στις μικρές αυλές των μπαρ, που το βράδυ γεμίζουν κόσμο και αρώματα. Ο Μπλε Παπαγάλος θα σε ανταμείψει, αν αγαπάς τους swing ήχους και τα παραδοσιακά γλυκά. Για brunch πέρνα από το Couleur Locale στο Μοναστηράκι, ενώ για lunch και καφέ θα περάσεις τέλεια στο Artisanal, στην Κηφισιά.

Λίμνη Πλαστήρα
Το ρομαντικό χιονισμένο τοπίο και τα παγωμένα νερά είναι δύο μόνο από τους λόγους για να επισκεφτείς τη Λίμνη Πλαστήρα τα Χριστούγεννα. Οι αμέτρητες χειμερινές δραστηριότητες, ένας ακόμα. Τα πανέμορφα ξενοδοχεία περιμετρικά της λίμνης, το κερασάκι στην τούρτα. Πιο συγκεκριμένα, στην τοποθεσία Καραμανώλη, δυτικά της λίμνης, υπάρχει μία μικρή αλλά αρκετά εξελιγμένη χιονοδρομική πίστα. Η ιππασία γύρω από τη Λίμνη Πλαστήρα είναι μία ακόμα ενδιαφέρουσα δραστηριότητα για μικρούς και μεγάλους, η οποία μάλιστα πραγματοποιείται κατά κόρον από τους επισκέπτες, χάρη στους πολύ οργανωμένους στάβλους

Πού να μείνεις
Αν θες να γίνεις κομμάτι του κέντρου και να μετακινείσαι με τα πόδια παντού, σου προτείνουμε να δοκιμάσεις το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο της οδού Μητροπόλεως. Το Electra Metropolis Hotel βρίσκεται μια ανάσα από την Ερμού, την Πλάκα και το Μοναστηράκι. Για τους πιο τολμηρούς το Θησείο είναι λίγο πιο μακριά. Το ξενοδοχείο αποτελεί το νέο διαμάντι της πόλης, ενώ έχει λάβει πολύ καλές κριτικές. Αν δεν σε ενδιαφέρουν τα ξενοδοχεία, δοκίμασε τα hostel στο κέντρο, που είναι πολύ οικονομικά, άνετα και εκσυγχρονισμένα. Η αλήθεια είναι πως θα εκπλαγείς.

> ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή φεστιβάλ στον κόσμο. Το Burning Man λαμβάνει χώρα την έρημο Black Rock στη Νεβάντα της Καλιφόρνια και προωθεί την ελεύθερη έκφραση και τη συμμετοχή. Από το 1986 μέχρι και σήμερα πραγματοποιείται από την τελευταία Κυριακή του Αυγούστου μέχρι την πρώτη Δευτέρα του Σεπτέμβρη κι έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο hot events του κόσμου, που συνδυάζει την τέχνη και τη μουσική. Από την άλλη, αν λατρεύεις την ηλεκτρονική μουσική, πρέπει οπωσδήποτε να δώσεις το «παρών» σου στο Tomorrowland έστω και μία φορά, γιατί είναι εμπειρία ζωής. Φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Βέλγιο από τις 21 μέχρι τις 30 Ιουλίου. Το Bestival είναι ένα τετραήμερο φεστιβάλ γεμάτο χρώμα, μουσική και διάθεση καρναβαλιού, στο Ρόμπιν Χιλ της Μεγάλης Βρετανίας. Φέτος θα λάβει χώρα από τις 7 μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου με πολλά μεγάλα ονόματα της μουσικής να ψυχαγωγούν το κοινό για ακόμα μια χρονιά. Τέλος, από τα must go φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να λείπει το Coachella. Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στη rock, την indie, την hip hop και την electronic, γεμάτο installations τέχνης και γλυπτά, που σαρώνει κάθε χρόνο σε πωλήσεις εισιτηρίων. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Ίντιο της Καλιφόρνια, την άνοιξη.

> ΤΑΞΙΔΙ
Λένε πως ο καλός ταξιδευτής δεν έχει σταθερά σχέδια και καμιά πρόθεση να φτάσει κάπου, μιας κι ένα από σημαντικότερα αγαθά που έχει ο άνθρωπος είναι τα ταξίδια. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κερδίσεις εμπειρίες από ένα ταξίδι. Γι’ αυτό κι εμείς σου προτείνουμε προορισμούς που ίσως δεν σκέφτηκες ποτέ και γιατί να τους επισκεφτείτε. 

Ισλανδία
Ένα ταξίδι που καλό είναι να προγραμματίσεις καιρό πριν, για να βρεις πιο φτηνά εισιτήρια. Η Ισλανδία είναι ένας από τους προορισμούς που πρέπει να επισκεφτείς κατά τη διάρκεια της ζωή σου. Το απόλυτο must, το Blue Lagoon με τα ζεστά νερά ανάμεσα στους παγετώνες, που αν δεν πας σίγουρα δεν πιστεύεις πως υπάρχει. Από την άλλη, πρέπει οπωσδήποτε να δεις τα Nothern Lights, ένα από τα πιο περίεργα και όμορφα φαινόμενα του κόσμου όπου περίεργα φώτα και χρώματα γεμίζουν τον ουρανό τον βράδυ. Το πότε θα συμβεί ορίζει κάθε χρόνο μια συγκεκριμένη υπηρεσία, γι’ αυτό προτού αποφασίσεις να ταξιδέψεις στην Ισλανδία, ψάξ’το. Όσον αφορά στη διαμονή σου, πολύ καλές επιλογές με value for money τιμές είναι τα ξενοδοχεία Fosshotel Reykjavík (www.fosshotel.is) και Icelandair Hotel Reykjavik Natura (icelandair-reykjavik.etrip.net/‎). Να θυμάσαι πως δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις, και μπορείς να πας από Λάρνακα στο Ρέικιαβικ Κέφλαβικ με τις εταιρείες Βlue Air και Easy Jet. Τα πιο φτηνά εισιτήρια είναι τον Μάρτιο, γύρω στα 150 ευρώ.

Bath
Σίγουρα έχεις επισκεφτεί πολλές φορές την Αγγλία, και ιδιαίτερα το Λονδίνο. Σκέφτηκες, όμως, πόσοι μικροί παράδεισοι υπάρχουν κοντά στο Λονδίνο, που θα σε ενθουσιάσουν; Ένας από αυτούς είναι το ιστορικό Bath, μιάμιση ώρα με το τρένο, γνωστό για τα σπα αλλά και την ηρεμία που μπορεί να σου προσφέρει. Από Λάρνακα πετάς για Λονδίνο με τις εταιρείες Αegean, Blue Air, Easy Jet και British Airways, κι από εκεί βρίσκεις στη σελίδα trainline το τρένο που σε βολεύει (υπάρχουν τρένα από το κεντρικό Λονδίνο κάθε μισή ώρα). Εδώ βρίσκονται και τα επίσημα Thermal Spa της Βρετανίας (www.thermaebathspa.com). Για διαμονή προτίμησε τα The Gainsborough Bath Spa-YTL Classic Hotel (thegainsboroughbathspa.co.uk/) και Villa Magdala City Center (www.villamagdala.co.uk/). 

Λίμνη Κόμο
Η πανέμορφη Λίμνη Como, στη Βόρεια Ιταλία, είναι ένας μικρός παράδεισος. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τις Άλπεις, όμως, δεν είναι ο μόνος λόγος που αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο. Για να πας θα πάρεις το αεροπλάνο της Easyjet ή της Αegean για το αεροδρόμιο Μilan Malpensa, κι από κει το τρένο. Aπό Ιανουάριο μέχρι Μάιο τα εισιτήρια ξεκινάνε από 45 ευρώ. Τον Μάιο είναι λίγο πιο ακριβά, ενώ ακριβότερος μήνας θεωρείται ο Ιούλιος. Για να μάθεις περισσότερα επισκέψου το trainline.eu.

> BEAUTY O' CLOCK
Όπου κι αν βρίσκεσαι η φροντίδα του εαυτού σου είναι το παν. Αν ταξιδεύεις με προορισμό το Παρίσι, επισκέψου το Chanel Spa στο ξενοδοχείo Ritz (www.ritzparis.com). Παρέχει πακέτα για αποτοξίνωση και λίφτινγκ, αλλά και συνεδρίες μακιγιάζ για γυναίκες και για άντρες, μέσω προσωπικών ραντεβού. Επίσης, οι συνεδρίες που διαθέτει παρέχουν ηρεμία και χαλάρωση. Αν θα μείνεις στο εσωτερικό, must visit είναι το Casale Panayiotis (www.casalepanayiotis.com), με ένα εκπληκτικό σπα που φημίζεται για τις υπηρεσίες του για αναζωογόνηση, περιποίηση, σάουνα και ατμόλουτρο, όπως και για την private πισίνα του. Αν νιώθεις ότι χρειάζεσαι άμεση φροντίδα, είτε μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά είτε ένα ταξίδι, τότε η Juvena Master Care σού παρέχει αυτό που χρειάζεσαι. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματική μάσκα, που «αγκαλιάζει» το πρόσωπο σαν δεύτερο δέρμα, παρέχοντας αποτελεσματική υποστήριξη της μεταφοράς των δραστικών ουσιών στην επιδερμίδα σου, επιτρέποντάς της να αναγεννηθεί πλήρως και προσφέροντάς της τη βέλτιστη υποστήριξη για τις λειτουργίες του. Η πολυτελής έγχυση των συστατικών κάνει το δέρμα να αισθάνεται αμέσως πιο σφιχτό, λείο και εντατικά ενυδατωμένο. Αν, τώρα, θέλεις να παρέχεις στον εαυτό σου θεραπεία στο σπίτι σαν ελιξίριο ομορφιάς, επένδυσε στις Advanced Night Repair Intensive Recovery Ampoules της Estee Lauder. Πώς να τις χρησιμοποιήσεις; Μόνο το βράδυ, αφού έχεις καθαρίσει την επιδερμίδα σου, μετά το serum και πριν την ενυδατική σου κρέμα. Εφάρμοσέ τες στο πρόσωπό σου για περίπου είκοσι ημέρες σαν θεραπεία, όταν νιώθεις το δέρμα σου κουρασμένο, άτονο και αφυδατωμένο. Τέλος, σου συστήνουμε το λάδι προσώπου Άγριο Τριαντάφυλλο της Κορρές, που δρα σε τρία επίπεδα, παρέχοντας λάμψη, θρέψη και αντιοξειδωτική δράση με φυτικά έλαια και δραστικά συστατικά, που στοχεύουν στην ενυδάτωση και προστασία της επιδερμίδας.

> CLUBBING 
Όσα στυλ ανθρώπων υπάρχουν άλλα τόσα είναι και τα στυλ των κλαμπ στον κόσμο. Από το Βερολίνο και το Μαϊάμι μέχρι το Βελιγράδι και τη Βουδαπέστη, οι παρακάτω χώροι που σου προτείνουμε θα σου χαρίσουν μια μοναδική και πρωτόγνωρη εμπειρία διασκέδασης. Εξερεύνησέ τους και ανακάλυψε πώς «παρτάρουν» οι άνθρωποι σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, είτε στις ταράτσες, είτε σε εγκαταλειμμένα κτήρια είτε ακόμα και μέσα στη ζούγκλα. Εμπιστεύσου μας και ένταξέ τα στο επόμενό σου δρομολόγιο.

Corvinteto, Βουδαπέστη (Blaha Lujza tér 1-2, γωνιά Somogyi Béla utca, τηλ. +36204740831). Οι ιδιοκτήτες του έχουν μετατρέψει την οροφή ενός σουπερμάρκετ σε ένα από τα πιο διάσημα κλαμπ της Βουδαπέστης. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους, προσφέρει μια ποικιλία επιλογών, από dance βραδιές, μέχρι συναυλίες με συγκροτήματα της indie rock σκηνής και ποιητικές αναγνώσεις.

Cross Club, Πράγα (Plynarni 1096/23, Πράγα 17000, Τσεχική Δημοκρατία, τηλ. +420736535010) Μακριά από το κέντρο της πόλης, στη γειτονιά Holesovice της Πράγας, βρίσκεται το Cross Club. Διακοσμημένο απ’ άκρη ως άκρη με γλυπτά, φωτιστικά και κειμήλια βιομηχανικού ύφους, αυτό το underground κλαμπ θα μπορούσε άνετα ν’ αποτελέσει το σκηνικό μιας ταινίας επιστημονικής φαντασίας για τις διαβολικές μηχανές.

Berghain, Βερολίνο (Plynarni 1096/23, Πράγα 17000, Τσεχική Δημοκρατία, τηλ. +420736535010) Ανάμεσα στις γειτονιές Freidrichshain και Kruezberg του Βερολίνου, το Berghain είναι ένα τεράστιο κλαμπ, με μία πίστα χωρητικότητας 1.500 ατόμων. Δεν είναι εύκολο να μπει κανείς, αφού επιτρέπει την είσοδο μόνο σε όσους έχουν καταφέρει να βάλουν τ’ όνομά τους στη λίστα με τις προσκλήσεις και φυσικά, απαγορεύονται οι φωτογραφίες. Αν πάντως καταφέρεις να μπεις, σε ανταμείβουν με ένα εισιτήριο διάρκειας 72 ωρών.

ΒIGZ, Βελιγράδι (Bulevar Vojvode Mišića 17, 11000 Βελιγράδι, Σερβία, τηλ. +381113691038) Βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του πρώην Εθνικού Τυπογραφείου της Γιουγκοσλαβίας. Οι υπόλοιποι χώροι του κτηρίου είναι κλειστοί και άδειοι κι έτσι μόνο μέσα από το κλαμπ θα μπορέσεις να έχεις αυτή τη μαγευτική θέα προς την πόλη του Βελιγραδίου.

> GOING OUT ΚΥΠΡΟΣ
Με τη νέα χρονιά βάζουμε νέους στόχους. Το 2017 πρέπει να βγαίνεις περισσότερο για ποτό, για φαγητό, για διασκέδαση. Αν θες χαλαρή φάση για ποτό, θυμίζουμε πως το Lost&Found Drinkery (Λόρδου Βύρωνος 38, Λευκωσία) συμπεριλήφθηκε και φέτος στη λίστα με τα 50 καλύτερα μπαράκια του κόσμου στην 43η θέση. Αν δεν ξέρεις τι να επιλέξεις από τα πολλά κοκτέιλ, σου προτείνουμε Pot of Gold - και θα μας θυμηθείς. Εναλλακτικά, και για πιο παρεΐστικη ατμόσφαιρα, μπορείς να πας στο The Gym (Ονασαγόρου 87-89, τηλ. 22002001). Σνακ, φαγητό, ποτό και χαλαρή διάθεση, στην καρδιά της πρωτεύουσας. Δοκίμασε το Madam Bovary ασυζητητί. Μετά από ολοήμερο shopping, ή ατέλειωτες ώρες εργασίες, η όρεξή σου μπορεί να τραβά ένα από τα καλύτερα μπέργκερ της πόλης. Και φυσικά θα το απολαύσεις στο Moondog’s (Μυκηνών 7, τηλ. 70006300). Σταθερή αξία, σε στυλ pub, με πεντανόστιμα μπιφτέκια και σε κάθε sports event γιορτάζει με τους φιλάθλους. Αν προτιμάς κάτι πιο κοντά σε εμάς, επίλεξε το Dionysus Mansion στη Λεμεσό (16ης Ιουνίου, Λεμεσός, τηλ. 25222210). Ελληνική και κυπριακή κουζίνα με twist, με πιάτα και τζάκι για ζεστασιά. To Jamie’s Italian, από την άλλη, (Ανδρέα Αβρααμίδη 5, Λευκωσία, τηλ. 22028939) αποτελεί πλέον τον to-go χώρο για ιταλικό φαγητό. Σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα τη νέα προσθήκη στο μενού, το Porcini Τagliatelle. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση