ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Στις top ten της ναυτιλίας η Νατάσα Πηλείδου

Μία θέση στη λίστα του Lloyd's με τους 100 επαγγελματιές με επιρροή στη ναυτιλία, κατάφερε με το έργο της, να έχει η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου. 

Ακολουθώντας την πορεία που έχει χαράξει ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός όσον αφορά την ενδυνάμωση και την παρουσία των γυναικών στη Ναυτιλία, το Lloyd’s List ανακοίνωσε πως η καθιερωμένη λίστα του που αφορά τους 100 επαγγελματίες με επιρροή στη ναυτιλία πρέπει να αντικατοπτρίζει και την γυναικεία παρουσία και ηγεσία σε οργανισμούς, εταιρείες και οργανωμένα σύνολα.

Πριν την καθιερωμένη ανακοίνωση των 100, ανακοινώθηκε η λίστα με τις 10 γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον τομέα της Ναυτιλίας που αποτελούν την επιτομή των αξιών του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού όσον αφορά την ενδυνάμωση των γυναικών στον τομέα.

Σε ανακοίνωση του το Υφυπουργείο Ναυτιλίας αναφέρει ότι είναι μεγάλη τιμή που η κυρία Πηλείδου, βρίσκεται στη λίστα του Lloyd’s με τις 10 γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή στη ναυτιλία για το 2019, δικαιώνοντας τις προσπάθειες του Υφυπουργείου Ναυτιλίας να καταστήσουν την Κύπρο πιο ελκυστικό προορισμό για τη ναυτιλιακή βιομηχανία και να προωθηθούν οι ίσες ευκαιρίες στον τομέα της ναυτιλίας.

Η ίδια, λίγο μετά από την γνωστοποίηση του γεγονότος έκανε μια ανάρτηση στο twitter για να εκφράσει την χαρά και την περηφάνεια της. "Δεν το πιστεύω ότι είμαι μια από τις 10 πιο επιδραστικές γυναίκες στον χώρο της ναυτηλίας. @LloydsList και @maritimeCyprus σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε", έγραψε χαρακτηριστικά.

Ποια όμως είναι η Νατάσα Πηλείδου που έκανε το παγκόσμιο να αναγνωρίσει το έργο της; Η υφυπουργός ναυτηλίας, γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 1980. Σε ηλικία μόλις 37 ετών, έχει καθίσει στην καρέκλα του νεοσύστατου Υφυπουργείου Ναυτιλίας , μεταφέροντας την γνώση της και από τη θέση της διευθύντριας του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων όσο και από την προηγούμενη αξιόλογη πείρα της. Το 2016 παντρεύτηκε και απέκτησε ένα κοριτσάκι.

Η ίδια αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με πτυχίο πρώτης τάξης με διάκριση στη Γαλλική και Ιταλική Φιλολογία. Είναι μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales και του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου. Η επαγγελματική της πορεία χαρακτηρίζεται από πολλές επιτυχίες, ανάμεσά τους ο ρόλος της ως Περιφερειακή Διευθύντρια Επιχειρήσεων στην Baker Tilly για την Κύπρο, Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Μολδαβία (Regional Chief Operating Officer, South East Europe).

Με πληροφορίες από kathimerini.com.cy

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X