ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Στην αγκαλιά των οικογενειών τους οι δύο στρατιωτικοί

Λίγο μετά τις 3:00 το πρωί της 15ης Αυγούστου έφτασαν στη Θεσσαλονίκη με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος από την Αδριανούπολη οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, που κρατούνταν στις τουρκικές φυλακές από τις 2 Μάρτιου. Μόλις οι δύο στρατιωτικοί αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος, στρατιωτικό άγημα τους απέδωσε τιμές. Οι οικογένειες τους βρέθηκαν εκεί, ο πατέρας τους και η μητέρα τους φανερά συγκινημένοι περίμεναν να τους δώσουν την πρώτη αγκαλιά μετά την περιπέτεια τους. Εκεί είδαμε και τα πρώτα χαμόγελα των στρατιωτών αλλά και σημάδια ανακούφισης για το αίσιο τέλος. 

Οι δηλώσεις των πατεράδων των δύο στρατιωτικών συγκινούν αφού όπως δήλωσαν ζουν ένα θαύμα. Ο πατέρας του Άγγελου Μητρετώδη, Νίκος Μητρετώδης περιγράφει την περιπέτεια του γιου του ως μια «εφιαλτική οδύσσεια». «Μετά από έναν εφιαλτικό Γολγοθά που περάσαμε, ήταν αναπάντεχο μεν, ευχάριστο δε» δήλωσε μετά την απόφαση των τουρκικών αρχών. Όπως αποκάλυψε ο κ. Μητρετώδης, ούτε οι δύο στρατιωτικοί περίμεναν ότι θα απελευθερωθούν μέχρι την Παρασκευή, οπότε και πήγε στο επισκεπτήριο των φυλακών της Αδριανούπολη. «Ήταν αναπάντεχο. Δεν το περιμέναμε. Απ' ότι μας είπε η πρόξενος, ανακοινώθηκε ότι δεν βρήκαν κάτι στα κινητά τους και τους αφήνουν ελεύθερους», σημείωσε. «Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλον τον κόσμο και τον δημοσιογραφικό και τον ανώνυμο και τον επώνυμο και την πολιτική ηγεσία και όλα τα κόμματα. Πρέπει να σας πω ότι τα κόμματα της Βουλής μας συμπαραστάθηκαν και σαφώς και το προξενείο και το ΥΠΕΞ και την ιεραρχία τη στρατιωτική που ήταν πάντα στο πλευρό μας, μας συμπαραστάθηκε και έκανε τον αγώνα που είχε αυτό το αποτέλεσμα, ανέφερε.

Ο πατέρας του Νίκου Κούκλατζη μίλησε για θαύμα δηλώνοντας: «Παραμονή της γιορτής της Παναγιάς ζούμε ένα θαύμα, στο οποίο δεν πάψαμε να πιστεύουμε ούτε στιγμή. Ευχαριστούμε ολόψυχα τον Θεό, την Παναγία, την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία που δεν έπαψαν ούτε στιγμή να αγωνίζονται για την επιστροφή του Δημήτρη και του Άγγελου. Ευχαριστούμε τους γονείς απ’ όλο τον κόσμο που ένωσαν τις προσευχές τους με τις δικές μας όλους αυτούς τους μήνες για την επιστροφή των παιδιών μας», συμπλήρωσε ο πατέρας του ενός από τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνταν στις φυλακές της Αδριανούπολης από τον περασμένο Μάρτιο.

Διπλή χαρά για την οικογένεια Κούκλατζη αφού όπως μετέδωσε o ελληνικός ιστότοπος thrakinea.gr, η αδελφή του Δημήτρη Κούκλατζη πριν από τέσσερις μέρες γέννησε ένα υγιέστατο παιδάκι και ο θείος του ο οποίος κρατήθηκε για πέντε μήνες φυλακές της Τουρκίας, θα είναι επιτέλους κοντά του για να τον αγκαλιάσει. 

Ποιος ήταν ο λόγος που οδήγησε στην αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών;

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι Έλληνες στρατιωτικοί

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση