ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

«Σούπερ, μπλε, ματωμένη» πανσέληνος: Μαγευτικές οι φωτογραφίες από την Κύπρο

24news.com.cy

Εντυπωσιακή ήταν η έκλειψη της υπερπανσέληνου που σημειώθηκε την Τετάρτη. Στην Κύπρο, όμως, όταν το φεγγάρι είχε ανατείλει στα ανατολικά-βορειοανατολικά, το φαινόμενο της έκλειψης ήταν ήδη στο τέλος του και η σελήνη είχε εξέλθει ήδη από την παρασκιά της Γης.

Ωστόσο, ακόμη και στην Κύπρο το φεγγάρι πρόσφερε ένα όμορφο θέαμα, αφού ήταν φωτεινότερο, με κοκκινωπή απόχρωση (ματωμένο φεγγάρι), και φάνταζε μεγαλύτερο λόγω του ότι η τροχιά του το έφερε σε μικρότερη απόσταση από τη Γη. Επρόκειτο επίσης για τη δεύτερη πανσέληνο μέσα σε ένα μήνα, η οποία ονομάζεται και ‘μπλέ φεγγάρι’ και συμβαίνει κάθε περίπου 2-3 χρόνια. Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο δεν θα έχουμε πανσέληνο. Η επόμενη πανσέληνος θα είναι την 1η Μαρτίου.

Το τριπλό φαινόμενο της έκλειψης, της υπερπανσέληνου και του ‘μπλε φεγγαριού’ ήταν πλήρως ορατό στην Άπω Ανατολή και τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η επόμενη έκλειψη σελήνης, η οποία θα είναι πλήρως ορατή από την Κύπρο θα συμβεί στις 27 Ιουλίου. Ωστόσο, εκείνη την ημέρα η σελήνη θα είναι συνηθισμένη και όχι υπερπανσέληνος.

Το τριπλό σημερινό φαινόμενο μεταδιδόταν ζωντανά από την τηλεόραση της ΝΑΣΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση