ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: κάπρι παντελόνι, broderie πουκάμισο και kitten heels
 

Σοκάρει η εξομολόγηση της Φιλίτσας Καλογεράκου

«Μου είπε ''Πρώτα θα μου κάτσεις και μετά θα ανεβάσουμε το έργο''

newsroom must

Η μία αποκάλυψη διαδέχεται την άλλη στον χώρο του πολιτισμού μετά την καταγγελία έξι γυναικών ηθοποιών κατά του Γιώργου Κιμούλη στον οποίο καταλογίζουν εργασιακό εκφοβισμό, ψυχολογική και λεκτική βία. Τελευταία εξέλιξη, οι δηλώσεις της Πηνελόπης Αναστασοπούλου για σεξουαλική παρενόχληση από διάσημο Έλληνα ηθοποιό και σκηνοθέτη, μία υπόθεση που αναμένεται να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης τη Δευτέρα αφού η ηθοποιός μαζί με άλλες τέσσερις συναδέλφους της θα καταθέσουν μήνυση εναντίον του, αποκαλύπτοντας και το όνομα του.

Τώρα και η Φιλίτσα Καλογεράκου, γνωστή από τον ρόλο της στη σειρά «Μαρία η Άσχημη» μίλησε στην εκπομπή Pop Up για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης που δέχθηκε πριν από μερικά χρόνια στο θέατρο. Όπως δήλωσε η ηθοποιός έχασε τη δουλεια της γιατί δεν ενέδωσε στις απειλές του συγκεκριμένου σκηνοθέτη.

«Δέχτηκα σεξουαλική παρενόχληση στο θέατρο, έφυγα κι έχασα τη δουλειά μου. Η σεξουαλική παρενόχληση κατά κανόνα σε ακολουθεί για χρόνια στον επαγγελματικό σου χώρο. Δεν θα αποκαλύψω ονόματα γιατί δεν έχω αποδείξεις. Γνώρισα τον κύριο Α, κανονίσαμε επαγγελματική συνάντηση για να του δείξω το έργο. Και μου απάντησε "θα μου κάτσεις, θα το ξαναγράψω για να είναι δικό μου το έργο και μετά θα το ανεβάσουμε”. Του απάντησα ειρωνικά όχι. "Εάν δεν, δεν"», μου απάντησε κι έφυγα», αποκάλυψε στην εκπομπή του Alpha "Pop up", με τους συντελεστές να μένουν άφωνοι.

Στη συνέχεια, η Φιλίτσα Καλογεροπούλου υπογράμμισε ότι μετά την άρνησή της στην ανήθικη πρόταση, ο δράστης φρόντισε να της δημιουργήσει πρόβλημα στην επόμενη συνεργασία της.

«Οι συνέπειες του όχι; Πιο χυδαίες, πιο σοκαριστικές. Μετά από λίγο διάστημα ένας άλλος άνθρωπος με παίρνει τηλέφωνο για συνεργασία. Μιλάμε, δέχθηκα με χαρά και ξεκινάμε πρόβες. Κάναμε μια ανάπαυλα για 5-6 ημέρες, όπου να σημειώσω ότι ο εν λόγω κύριος Β που με πήρε τηλέφωνο συνεργάζεται με τον κύριο Α σε διαφορετικό θεσμικό επίπεδο.

Ξεκινάμε τη συνεργασία και μπαίνω στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση. Παίρνω τον κύριο Β και του λέω έχω μπει στο νοσοκομείο, αφού ξεκινάμε Τετάρτη πρόβες θα έρθω την Πέμπτη. Όλα ωραία και καλά. Την επόμενη μέρα δέχομαι τηλέφωνο από τον κύριο Β και μου λέει ότι δεν είναι σωστό αυτό που κάνω, να λέω ψέμματα ότι είμαι στο νοσοκομείο για να αποφύγω μια δουλειά!

Και από τη συζήτηση αποκαλύπτεται ότι ο κύριος Β είχε μιλήσει με τον κύριο Α και του είχε πει ότι είμαι αναξιόπιστη και λέω ψέμματα! Διώχτην! Και το είπα στον κύριο Β τι μου είχε κάνει ο Α και μου απαντάει εκείνος "εμένα μη με ανακατεύεις, δεν ξέρω εγώ από αυτά. Η μόνη λύση είναι να λήξει η συνεργασία"», ανέφερε η Φιλίτσα Καλογεράκου φανερά φορτισμένη.



Μάγκυ Παπαχρήστου

womantoc.gr

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση