ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Σκάνδαλο Facebook-Trump και παράνομη χρήση δεδομένων

Η γενική εισαγγελέας της Μασαχουσέτης ανακοίνωσε την έναρξη ερευνών για ενδεχόμενη αθέμιτη συγκέντρωση στοιχείων του Facebook, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ.

Όπως αποκάλυψε η New York Times,η εταιρεία Cambridge Analytica, συγκέντρωσε στοιχεία από 50 εκατομμύρια χρήστες του facebook έτσι ώστε να αναπτύξει την προεκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ, το 2016.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η εταιρεία δεδομένων απέσπασε με πλάγιους τρόπους στοιχεία από εκατομμύρια λογαριασμούς Facebook.
Πρώην υπάλληλοι της εταιρείας, αποκάλυψαν πως η Cambridge Analytica, δημιούργησε με τη βοήθεια αυτών των δεδομένων ένα λογισμικό για να προβλέπει και να επηρεάζει τις πολιτικές επιλογές των ψηφοφόρων.

Το Facebook αρνείται προς το παρόν τη διαρροή τέτοιου όγκου δεδομένων, υποστηρίζοντας, ότι τα όποια δεδομένα συγκεντρώθηκαν με την συνδρομή του ακαδημαικού Αλεξάντερ Κόγκαν, ο οποίος προφασίστηκε ψυχολογική έρευνα.

Το Facebook ανακοίνωσε πως διακόπτει κάθε συνεργασία με την Cambridge Analytica.

Στο μεταξύ, ο καταιγισμός αποκαλύψεων και θεσμικών αντιδράσεων, έχει προκαλέσει στα κοινωνικά δίκτυα ένα κύμα δυσαρέσκειας για το Facebook, ενώ το hashtag #deletefacebook λαμβάνει διαστάσεις κινήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X