ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Serena Williams: Τιμωρήθηκε με πρόστιμο 17.000 δολαρίων!

Ο τελικός του US Open ''σημαδεύτηκε'' από την έντονη διαμάχη που είχε η Serena Williams με τον Πορτογάλο διαιτητή, Κάρλος Ράμος.

Συγκεκριμένα, στις αρχές του δεύτερου σετ, ο ρέφερι της αναμέτρησης προειδοποίησε την Williams επειδή θεώρησε πως δεχόταν οδηγίες από τον προπονητή της, με την 36χρονη αθλήτρια να αντιδρά λέγοντας: «Ποτέ δεν κλέβω για να νικήσω. Προτιμώ να χάσω», ενώ στην επόμενη αλλαγή πλευράς είπε απευθυνόμενη στον Ράμος: «Δεν έχω δεχθεί καμία προπονητική οδηγία. Δεν έχω εξαπατήσει ποτέ και κανέναν στην ζωή μου, έχω μία κόρη και αγωνίζομαι για το σωστό. Μου χρωστάς εξηγήσεις, μία συγγνώμη».

Λίγο αργότερα και ενώ η 20χρονη αντίπαλό της Ναόμι Οσάκα προηγείτο με 4-3, η Serena δέχθηκε ακόμα μια επίπληξη επειδή έσπασε την ρακέτα της μετά την απώλεια του σερβίς της και απευθυνόμενη στον Ράμος του είπε: «Μου επιτίθεσαι. Έχεις κάνει λάθος. Δεν θα διαιτητεύσεις ποτέ ξανά σε δικό μου αγώνα. Μου χρωστάς μία συγγνώμη. Εσύ είσαι ο ψεύτης. Μου έκλεψες έναν πόντο».

Η στάση της Williams έκανε τον Πορτογάλο διαιτητή να λάβει μια εξαιρετικά σπάνια απόφαση για τα δεδομένα του τένις, τιμωρώντας την Williams με ένα game penalty, ενώ η Οσάκα προηγείτο ήδη με 5-3, για να φθάσει τελικά στην ιστορική νίκη με 6-4.

Μετά τις παραβάσεις των κανονισμών κατά τη διάρκεια του τελικού του US Open, η ομοσπονδία του τένις των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως επιβάλλει πρόστιμο ύψους 17.000 δολαρίων στην Serena. Αναλυτικότερα, το γραφείο διαιτητών του τουρνουά τιμώρησε με πρόστιμο 10.000 δολαρίων την πρώην κορυφαία αθλήτρια του κόσμου για «λεκτική κατάχρηση» εναντίον του διαιτητή Ράμος, 4.000 δολάρια για την προειδοποίηση που δέχτηκε να μην μιλά με τον προπονητή της και 3.000 δολάρια για το σπάσιμο της ρακέτας της.

Μετά το τέλος του αγώνα, η Serena Williams εξέφρασε τη δυσαρέσκεια και τον εκνευρισμό της για όσα προηγήθηκαν, κάνοντας μάλιστα λόγο για σεξισμό που δέχθηκε από τον διαιτητή. 

«Δεν είχα τον χρόνο να διαχειριστώ όλο αυτό που συνέβη. Προσπαθώ να παραμείνω με θετική διάθεση και να βλέπω τα πράγματα από την καλή τους πλευρά. Με τον προπονητή μου (σ.σ. ο Πατρίκ Μουράτογλου παραδέχθηκε πως μιλούσε στην Σερένα) προσπάθησα να επικοινωνήσω, για να καταλάβω τι μου έλεγε. Αλλά ποτέ δεν μιλήσαμε για τον αγώνα. Ακόμη και όταν έχω το δικαίωμα, ποτέ δεν τον αναζητώ. Ένα από αυτά που λατρεύω στο τένις, είναι πως είμαι μόνη μου στο κορτ. Δεν έλαβα καμία συμβουλή. Ο διαιτητής μου πήρε έναν πόντο. Ισχυρίσθηκε ότι έκλεψα, ενώ δεν έκλεψα. Δεν μπορώ να πω, πως εάν γύριζα πίσω θα άλλαζα κάτι απ’ αυτά που είπα, επειδή πιστεύω ότι μου πήρε έναν πόντο. Έχω δει παίκτες να μιλούν με τον διαιτητή. Για εμένα η απόφαση του είναι σεξιστική. Εγώ θα συνεχίσω να μάχομαι για τις γυναίκες και την ισότητα! Η Οσάκα έπαιξε πραγματικά καλά και ένιωσα ότι θα έπρεπε να κάνω πολλά πράγματα για να νικήσω. Βελτιώθηκα, όπως κάνω πάντα στην καριέρα μου. Μάχομαι διαρκώς μέχρι το τέλος και προσπαθώ να επανέρχομαι, ανεξαρτήτως από την κατάσταση στην οποία βρίσκομαι».

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X