ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Σε ισχύ Κίτρινη Προειδοποίηση

Έκλεισαν δρόμοι λόγω χιονιού

Σε ισχύ βρίσκεται η Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες που εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης (28/1) η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η Προειδοποίηση αφορά σε τοπικές κα μεμονωμένες καταιγίδες που αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή. Η ένταση της βροχής δυνατό να ξεπερνά τα 35 χιλιοστά ανά ώρα.

Η προειδοποίηση έχει ισχύ μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής (29/1).

Ήδη σε πολλές περιοχές της Κύπρου σημειώνονται βροχές και καταιγίδες ενώ στα ορεινά έχουν δημιουργηθεί πρροβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω χιονόπτωσης.

Κλειστοί είναι δρόμοι στα ορεινά, λόγω χιονόπτωσης που σημειώνεται στην περιοχή Τροόδους, το βράδυ της Πέμπτης.

Λόγω συσσώρευσης χιονού, έχουν κλείσει για όλα τα οχήματα οι δρόμοι Πλατρών - Τροόδους, Καρβουνά - Τροόδους και Προδρόμου - Τροόδους.

Κλειστοί για οχήματα χωρίς κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες, είναι οι δρόμοι Πεδουλά - Pinewood - Κακοπετριάς, Πεδουλά - Προδρόμου και Πεδουλά - Κύκκου.

Συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς οχημάτων που διακινούνται στο ευρύτερο οδικό δίκτυο στα ορεινά, λόγω των χειμερινών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Το δελτίο καιρού:

Το βαρομετρικό χαμηλό, που επηρεάζει την περιοχή, κινείται πολύ γρήγορα ανατολικά, ενώ νέο βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται σταδιακά το Σάββατο. Ασθενής ψηλή πίεση θα επηρεάσει την περιοχή από την Κυριακή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, που το πρωί αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, καθώς και παροδική χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη στα δυτικά και στα βόρεια, και παροδικά το απόγευμα στα δυτικά μέχρι κυματώδης, αλλά λίγο ταραγμένη και παροδικά μέχρι ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα υπάρχει παγετός.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, που αργότερα πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές στο δυτικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγμένη στα νότια και στα ανατολικά, αλλά ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 9 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 7 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους -2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι νωρίς το πρωί κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Σταδιακά όμως θα καταστεί συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ή και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές, αλλά ο καιρός θα σημειώσει σταδιακά σημαντική βελτίωση. Το απόγευμα και το βράδυ αναμένονται τοπικά πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί νοτιοδυτικοί άνεμοι. Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο το Σάββατο, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυμανθεί κοντά ή λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Κυριακή θα σημειώσει γενικά άνοδο, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Τη Δευτέρα δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας. Το ύψος του χιονιού, στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 25 εκατοστά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X