ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

Πώς θα λειτουργούν τα «Walk in» κέντρα εμβολιασμού

Χωρίς ραντεβού θα μπορεί ο πολίτης να εμβολιάζεται

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Της Άντρης Θρασυβούλου

Tο παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών ακολουθεί και η Κύπρος καθώς την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να λειτουργήσουν τα walk in κέντρα εμβολιασμού. Αρχικά θα λειτουργήσει ένα εμβολιαστικό κέντρο ανά επαρχία και αναλόγως με τη ζήτηση το Υπουργείο Υγείας αναμένεται να αυξήσει τον αριθμό των κέντρων. Στόχος είναι φυσικά η περαιτέρω ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Στα walk in κέντρα εμβολιασμού, ουσιαστικά, δεν θα είναι απαραίτητο ο πολίτης να διευθετήσει προηγουμένως ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού ώστε να λάβει την 1η δόση του εμβολίου. Θα μπορεί να μεταβαίνει στο κέντρο εμβολιασμού όπου θα εμβολιάζεται χωρίς ραντεβού. Στη συνέχεια, θα μπορεί να προγραμματίσει το ραντεβού του για τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 αφού καταχωρηθεί ο εμβολιασμός του στο σύστημα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στα walk in κέντρα εμβολιασμού δεν θα διενεργείται εμβολιασμός με τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Στο μεταξύ, αναμένεται εντός της ημέρας η ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας με τα ακριβή σημεία όπου θα μπορεί ο πολίτης να εμβολιάζεται χωρίς τη διευθέτηση ραντεβού.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση