ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Πώς προχωράει ο εμβολιασμός στην Ευρώπη - Η θέση της Κύπρου

Πώς προχωράει ο εμβολιασμός στην Ευρώπη – Η θέση της Κύπρου

Πόσοι Ευρωπαίοι έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 μέχρι σήμερα και ποια είναι η εικόνα που επικρατεί σε συγκεκριμένες ηλικιακές και πληθυσμιακές ομάδες;

Στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (ECDC) παρουσιάζουν μια γενική εικόνα της πορείας των σχεδίων εμβολιασμού κατά της Covid σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Δείχνουν επίσης τον αριθμό των δόσεων που έχουν διατεθεί από τους κατασκευαστές στην κάθε χώρα για το κάθε ένα από τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί στην Ε.Ε. όπως και τον αριθμό των ατόμων που έχουν λάβει την πρώτη δόση, καθώς και εκείνων που έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Τα κριτήρια αναζήτησης συμπεριλαμβάνουν τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας και τους νοσηλευόμενους σε κέντρα μακροχρόνιας περίθαλψης.

Πρώτη δόση

Ειδικότερα, στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζονται τα ποσοστά των ενήλικων πολιτών που έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου κατά της Covid σε χώρες της Ε.Ε. και τον Ε.Ο.Χ.:

Σε ότι αφορά την Κύπρο, μέχρι την Τετάρτη (28/4) έχουν εμβολιαστεί 200, 670 πολίτες με την 1η δόση του εμβολίου (ποσοστό 27,9%), ενώ οι 67,637 (ποσοστό 9,5%) απ΄ αυτούς έχουν λάβει και τις δύο δόσεις.

 

Ανά πληθυσμιακή ομάδα στην Ε.Ε.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ECDC, σε ό,τι αφορά τους ηλικιωμένους από 80 ετών και άνω, έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση το 77,3%, ενώ το 53,8% έχει λάβει και τις δύο δόσεις, σύμφωνα με καταγεγραμμένα στοιχεία από 24 χώρες.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας, το 76% έχει λάβει την πρώτη δόση και το 51,6% έχει εμβολιαστεί πλήρως, με βάση καταγεγραμμένα στοιχεία από 16 χώρες.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τους πολίτες άνω των 18, το ECDC αναφέρει ότι το 26,3% έχει κάνει την πρώτη δόση και το 9,8% έχει λάβει και τη δεύτερη, σύμφωνα με στοιχεία από 30 χώρες.

 

Πόσα εμβόλια έχουν διατεθεί

Σύμφωνα με το ECDC, συνολικά στα ευρωπαϊκά κράτη, εώς σήμερα, έχουν μοιραστεί:

104.546.038 εμβόλια των Pfizer/BioNTech

14.421.341 της Moderna

33.545.676 της AstraZeneca

773.162 της Johnson & Johnson

1.700.000 της κινεζικής Sinopharm

1.320.000 από το ρωσικό Sputnik V

1.056.885 που χαρακτηρίζονται ως «άγνωστα»

Σημειώνεται ότι οι χάρτες του ECDC βασίζονται σε δεδομένα που δηλώνονται από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης (TESSy).

kathimerini.gr / kathimerini.com.cy

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση