ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Πώς να αντικαταστήσεις τις πλαστικές σακούλες με στυλ

Από την Κυριακή, 1η Ιουλίου 2018, οι Κύπριοι καταναλωτές θα αγοράζουν τις πλαστικές σακούλες για να μεταφέρουν τα ψώνια τα οποία κάνουν από τις υπεραγορές ή θα πρέπει να έχουν δικές τους τσάντες για αυτό τον σκοπό.

Η χρέωση της πλαστικής σακούλα στους χώρους πώλησης θα είναι 5 σεντ και είναι μια ευκαιρία να ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε πιο οικολογικά και να μειώσουμε τη χρήση του πλαστικού.

Μη ξεχνάς πως η πλαστική σακούλα

• Κατασκευάζεται σε 1 λεπτό
• Χρησιμοποιείται για 15 λεπτά
• Μένει στο περιβάλλον για 400 χρόνια
• Απελευθερώνει τοξικές ουσίες όταν καίγεται, όπως και τα υπόλοιπα πλαστικά

Ας αλλάξουμε λοιπόν αυτή την άσχημη συνήθεια να παίρνουμε πλαστική σακούλα για οτιδήποτε αγοράζουμε.

Πώς μπορούμε να το κάνουμε και να είμαστε ταυτογχρόνως στυλάτες;

Aρχικά όλες οι υπεραγορές διαθέτουν πλέον τις δικές τους υφασμάτινες τσάντες που μπορείς να αποκτήσεις πολύ οικονομικά και να τις χρησιμοποιάς για πάντα, αφού είναι μεγάλες και ευρύχωρες ενώ μπορούν να σε εξυπηρετήσουν και σε άλλες φάσεις της καθημερινότητάς σου.

Στο εμπόριο υπάρχουν πολλές λύσεις και έξυπνες ιδέες με υφασμάτινες τσάντες γεμάτες χρώμα και prints που θα σου χρησιμεύσουν απο το σούπερμαρκετ μέχρι και την παραλία.

Mπορείς ακόμα να διαλέξεις μια μεγάλη ψάθινη τσάντα ή την τσάντα-δίχτυ που είναι και η μεγάλη τάση του καλοκαιριού, ενώ μια άλλη βολική λύση είναι και το τρόλει που έχει ακόμα μεγαλύτερη χωριτικότητα.

 

Μια ακόμα χρήσιμη συμβουλή για να μειώσεις την χρήση πλαστικών σακούλων είναι να βάζεις κατευθείαν στην τσάντα σου ή ακόμα και να κρατήσεις στο χέρι οτιδήποτε μικρό αγοράζεις.

Επίσης προσπάθησε να ομαδοποίησεις τα φρούτα και λαχανικά ή τα κατεψυγμένα τρόφιμα και πάρε λιγότερες σακούλες συνολικά.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X