ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Πραξικόπημα στην Τουρκία

Έντονη στρατιωτική κινητικότητα παρατηρείται σε Κωνσταντινούπολη και σε Άγκυρα. Μονάδες του στρατού έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους και στις δυο γέφυρες της Πόλης.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ανακοίνωση του στρατού λέει πως είναι εκείνος που έχει αναλάβει την εξουσία στην Τουρκία. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BBC υπάρχει black out σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα στην Τουρκία.

Ο Ερντογαν κάνει λόγο για έναν ξεσηκωμό που στρέφεται κατά της εθνικής βούλησης. Τονίζει ότι θα δοθεί απάντηση δια μέσου της δικαιοσύνης και ότι οι πραξικοπηματίες θα λάβουν απάντηση. ''Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζω ξεκάθαρα: Καλώ στις πλατείες των πόλεων μας τα μέλη του κόμματος που ίδρυσα και όλες τις δυνάμεις της εθνικής βούλησης. Και η δικαιοσύνη εκδίδει εντάλματα συλλήψεως. Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που μπορεί να πωληθεί τόσο φτηνά με εντολές από την Πενσυλβάνια (εννοεί το Κίνημα Γκιουλέν). Αυτά τα τεθωρακισμένα είναι τα τεθωρακισμένα του λαού. Ξέρουμε να σταθούμε''.

Ο τέως Πρόεδρος της Τουρκίας, Αμντουλλάχ Γκιουλ απευθύνεται στον τουρκικό λαό δια μέσου του NTV και του SKYPE. Τονίζει ότι η Τουρκία δεν είναι μια χώρα Λατινικής Αμερικής και Αφρικής.

Σύμφωνα με πηγές της Προεδρίας (En son haber), o Τούρκος Πρόεδρος είναι ασφαλής, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει για το αεροδρόμιο Ataturk αναφέρει η ιστοσελίδα Son dakıka, προσθέτοντας ότι γύρω από την οικία του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας παρατηρείται εξαιρετική κινητικότητα. Φρουροί βαριά οπλισμένοι περιφρουρούν γύρω από την οικία, ενώ έχει διακοπεί και η κυκλοφορία.

Όπως μεταδίδει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Son dakıka διεκόπη η κυκλοφορία στο Αεροδρόμιο Ataturk εξαιτίας της έκτατης κατάστασης, ενώ αναμένονται τανκς μπροστά στο αεροδρόμιο.

Όλες οι εξελίξεις πατήστε εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση