ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Πού οφείλεται ο καύσωνας τον Οκτώβριο

Καθόλου συνηθισμένο φαινόμενο οι θερμοκρασίες αυτών των ημερών για τον Οκτώβριο

Ρεκόρ κατέρριψε την Πέμπτη (7/10) για τα επίπεδα Οκτωβρίου, η θερμοκρασία στην Κύπρο. Όπως ανέφερε στην «Κ», ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, η χθεσινή θερμοκρασία αποτελεί ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας που καταγράφηκε στον σταθμό της Αθαλάσσας από το 1983 που άγγιζε τους 38 βαθμούς κελσίου. Μάλιστα, εκτός από το εσωτερικό, σε αρκετές ορεινές περιοχές καταγράφηκαν υψηλές θερμοκρασίες.  

Η πιο υψηλή θερμοκρασία που καταγράφηκε στον σταθμό της Αθαλάσσας ήταν 38 βαθμοί κελσίου τον Οκτώβριο του 1992. Να σημειωθεί ότι στις 6 Οκτωβρίου 2020 το συγκεκριμένο ρεκόρ έσπασε με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 39,5 βαθμοί κελσίου. 

Η υψηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε συνολικά τον Οκτώβριο ήταν στο σταθμό απέναντι από το Υπουργείο Οικονομικών. Στις 2 και 3 Οκτωβρίου του 1943 η θερμοκρασία που καταγράφηκε ήταν 40,6 βαθμοί κελσίου.

Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο η θερμοκρασία εν μέσω Οκτωβρίου

«Δεν είναι καθόλου συνηθισμένο φαινόμενο για την εποχή να έχουμε τόσο υψηλές θερμοκρασίες τον Οκτώβριο», σημείωσε ο κ. Νικολαΐδης. Σύμφωνα με τον κ. Νικολαΐδη, ναι μεν υπάρχει το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, ωστόσο η συνοπτική κατάσταση που επικρατούσε στην περιοχή της Κύπρου τις τελευταίες ημέρες όπου υπήρχε ένα σύστημα υψηλής πίεσης πάνω από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με αποτέλεσμα τη δημιουργία υψηλών θερμοκρασιών. 

Τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία αναμένεται να έχει πτωτική τάση.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση