ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

Πότε αναμένεται να εμβολιαστούν οι ηλικίες 18-29

Με στόχο την ταχύτερη κάλυψη μεγαλύτερου ποσοστού του πληθυσμού, τα Κέντρα Εμβολιασμού εργάζονται πλέον σε διευρυμένο ωράριο, έχοντας τη δυνατότητα να διενεργούν μέχρι 14,000 εμβολιασμούς ημερησίως, στη βάση της διαθεσιμότητας των εμβολίων. Η χώρα μας έχει ξεπεράσει τον στόχο των 45 ετών που είχε αρχικά θέσει για τον μήνα Απρίλιο και ήδη προσχώρησε στην εμβολιαστική κάλυψη της ηλικιακής ομάδας των 30-39.

Την Τρίτη, 4 Μαΐου, 7:30 το πρωί μέχρι 8 το βράδυ η πύλη θα είναι ανοιχτή για την ηλικιακή ομάδα των 37-38, στοιχείο που επιβεβαιώνει το γεγονός ότι μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχει διευθετήσει ραντεβού για εμβόλιο και η ηλικιακή ομάδα μέχρι και των 29 ετών.

Σε ερώτηση σχετικά με το πότε αναμένεται να έχουμε πετύχει ανοσία της αγέλης, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι εκτιμάται ότι αυτό θα επιτευχθεί όταν εμβολιαστεί περίπου το 60-70% του πληθυσμού που δύναται να εμβολιαστεί, μέχρι το τέλος του Ιούνη. 

Απαντώντας σε ερώτηση για τα μέτρα που θα ισχύσουν μετά τις 10 του Μάη και εάν γίνονται σκέψεις για πλήρη κατάργηση των SMS, ο κ. Ιωάννου απάντησε αρνητικά και σημείωσε ότι το πρόγραμμα ελέγχου με rapid test θα συνεχίσει και μετά τις 10 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι το διάστημα μεταξύ της 1ης και της 2 ης δόσης για το εμβόλιο της Moderna είναι οι 28 μέρες, για το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech 21 μέρες, για το εμβόλιο της AstraZeneca οκτώ εβδομάδες, ενώ το εμβόλιο της Janssen είναι μίας δόσης.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση