ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Ποιος είναι πιο πλούσιος, ο Τραμπ ή ο Πούτιν;

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είναι ένας από τους πλέον διάσημους δισεκατομμυριούχους της υφηλίου- ειδικά δεδομένης της προεδρικής του (πλέον) ιδιότητας. Από την άλλη, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, είναι γνωστός για τη «σιδηρά πυγμή» του και τη «macho» φιγούρα του επί μακρόν ηγέτη και υπερμάχου των συμφερόντων της Ρωσίας. Ωστόσο, αν κάτσει και το σκεφτεί κανείς, είναι προφανές πως ούτε ο Πούτιν θα είναι ακριβώς...φτωχός.

Βάσει εκτίμησης του Bloomberg τον Ιούλιο του 2016, η περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ ανερχόταν στα 3 δισ. δολάρια (αν και ο ίδιος, από τη στιγμή που έθεσε υποψηφιότητα, έχει πει επανειλημμένα πως η περιουσία του ξεπερνά τα 10 δισ. δολάρια- ενώ εκτιμήσεις από το Fortune και το Forbes το 2015 έκαναν λόγο για κάτι λιγότερο από 5 δισ. δολάρια). Ειδικότερα, από πλευράς του, το Forbes υπολογίζει την περιουσία του στα 3,7 δισ. δολάρια.

Όσον αφορά τώρα στον Πούτιν, η περιουσία του εδώ και χρόνια προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και πρώην πράκτορα της KGB – προφανώς- αποτελεί άγνωστο μέγεθος: Μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν για το μέγεθός της, αν και θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως είναι τεράστια. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα των International Business Times, σε γενικές γραμμές θεωρείται πως η περιουσία του Πούτιν κυμαίνεται ανάμεσα στα 40 και τα 200 δισ. δολάρια: Ο πολιτικός αναλυτής Στανσλάβ Μπελκόφσκι το 2007 υπολόγιζε την περιουσία του Πούτιν στα 40 δισ. δολάρια, ενώ το 2012 ανέβασε την εκτίμηση αυτή στα 70 δισ., λόγω επενδύσεων του Ρώσου προέδρου σε διάφορες εταιρείες. Ωστόσο, ο Μπιλ Μπράουντερ, συγγραφέας και πρώην fund manager στη Ρωσία, έχει εκτιμήσει πως η περιουσία του Ρώσου προέδρου, μετά από τόσα χρόνια στην κορυφή της ρωσικής κυβέρνησης, ανέρχεται στα 200 δισ. δολάρια, δεδομένων των εσόδων της χώρας και των χρημάτων που δεν έχουν δαπανηθεί σε υποδομές κλπ. Εάν ισχύει αυτή η εκτίμηση, τότε ο Πούτιν θα είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου, δεδομένου του ότι ο Μπιλ Γκέιτς (που θεωρείται από το Forbes ως ο πλουσιότερος) είναι στα 75 δισ. δολάρια. Προς αυτό το συμπέρασμα φαίνεται να κλίνει και το περιοδικό Time, που επισημαίνει μάλιστα πως το 2014 η αμερικανική κυβέρνηση, στο πλαίσιο των κυρώσεων για την Ουκρανία, είχε συνδέσει τον Πούτιν με την εταιρεία Guvnor (commodities trader), που φέρεται να είχε έσοδα 93 δισ. το 2012. Ωστόσο η Guvnor το αρνείται αυτό.

πηγή: huffingtonpost

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X