ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Ποιοι πήγαν στη δεύτερη παρέλαση Υπερηφάνειας στη Λευκωσία

Των Κ. Κωνσταντίνου, Δ. Γεωργίου, Γ. Αγησιλάου, Σ. Φράγκου

newsroom must

H δεύτερη παρέλαση «Υπερηφάνειας» των ΛΟΑΤ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφισεξουαλικοί, Τρανσεξουαλικοί, Ιντερσεξ) ατόμων της Κύπρου είναι γεγονός.

Εκατοντάδες άτομα βρίσκονται από νωρίς το απόγευμα στην καρδιά της Λευκωσίας και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Κήπο προκειμένου να στείλουν το δικό τους διαφορετικό μήνυμα για την αποδοχή της διαφορετικότητας και των διαφορετικών σεξουαλικών προσανατολισμών.

Άτομα κάθε ηλικίας, gay, straight, λεσβίες, bisexual, απλοί πολίτες καθώς και πολιτικοί, δημοσιογράφοι, ηθοποιοί, παρουσιαστές είναι εδώ δίπλα στην παρέλαση ''Υπερηφάνειας'' με σκοπό να στείλουν το δικό τους «διαφορετικό» μήνυμα που ήδη σχεδόν σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη έχει δοθεί εδώ και καιρό.

Η παρέλαση με το σύνθημα Free to be άρχισε στις 17:00 το απόγευμα από τo Δημοτικό Κήπο και υπό την αιγίδα του Δήμου Λευκωσίας, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και πολλών άλλων αξιωματούχων.

Έδωσαν το παρών τους, η βουλευτής κα. Στέλλα Κυριακίδου, Αλέξανδρος Μοδινός αρχιτέκτονας και ιδρυτής και πρόεδρος του ΑΚΟΚ( Απελευθερωτικό Κίνημα Ομοφυλοφίλων Κύπρου), η Γιώτα Παπαδοπούλου, ο ραδιοφωνικό παραγωγός και Διευθυντής του Love Fm 100.7, 88.7 & 108.0 Τάσος Τρύφωνος, ο Δημήτρης Δημητρίου, ο βουλευτής Νίκος Τορναρίτης ,οι ηθοποιοί Γιώργος Τζωρτζής, Τζούλιο Φιλίππο Ντ'Ερρίκο, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Ανδρέας Κούτσουμπας, Ανδρέας Φυλακτού. Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο Κώστας Γαβριηλίδης, η ηθοποίος Βαλεντίνα Σοφοκλέους, κ.Σωκράτης Χάσικος, ο κ.Αβέρωβ Νεοφύτου, ο κ. Προύντζος και η παρουσιάστρια Γωγώ Αλεξανδρινού,ο βουλευτής Πάμπος Παπαγεωργίου, η Ειρήνη Χαραλαμπίδου και η Λήδα Κουρσουμπά. 

Μέσω του Instagram «παρέλασαν» και στήριξαν με το δικό τους τρόπο το Cyprus Pride 2015 η ηθοποιός Μαριέλλα Σαββίδου, ο αγαπημένος σχεδιαστής μόδας, EROTOKRITOS η Άντρη Κούννου και η Δήμητρα Μακρυγιάννη.


Σκοπός της παρέλασης Υπερηφάνειας:

- Αποδοχή για όλους, με ιδιαίτερη έμφαση στα άτομα που έχουν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό ή ταυτότητα φύλου, σε ολόκληρο το νησί
- Εξάλειψη των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου
- Ελευθερία για κάθε άτομο να εκφράζεται χωρίς λογοκρισία που επιβάλλεται από την κοινωνία ή και από τον ίδιο του τον εαυτό
- Ενίσχυση της ορατότητας των ΛΟΑΤ ατόμων
- Ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η τοπική ΛΟΑΤ κοινότητα
- Προώθηση νομοθετικών αλλαγών ούτως ώστε να βοηθηθεί η ζωή των ΛΟΑΤ στην Κύπρο (νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης και η ποινικοποίηση της δημόσιας ομοφοβικής ρητορικής, Νομική Αναγνώριση Φύλου).

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS