ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Ποιο είναι το μυστικό για να κάνετε οικονομικές διακοπές;

Δέσποινα Άσπρου

Προορισμό διαλέξατε. Βαλίτσα ετοιμάσατε. Και τώρα, οι διακοπές σας, αυτές που εξασφαλίσατε με αρκετές θυσίες , επιτέλους έφτασαν! Και να που δυστυχώς και πάλι… τα οικονομικά σας εξακολουθούν να είναι στενά. Σκέφτεστε αν είναι καλύτερα να τις ακυρώσετε; Φυσικά και όχι! Οι διακοπές δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη.

Και επειδή η φράση «οικονομικές διακοπές» δεν είναι σχήμα οξύμωρο, αλλά μια ρεαλιστική πραγματικότητα, εφαρμόστε τα παρακάτω και διαπιστώστε ότι ναι, οι οικονομικές διακοπές είναι εφικτές!

Καταρχήν, αν δεν κλείσατε ήδη εισιτήρια… αποφύγετε τους μήνες αιχμής. Εκτός του ότι πιο εύκολα θα πάρετε άδεια από τη δουλειά, τον Ιούνιο, ή το Σεπτέμβριο, θα γλιτώσετε όλες τις ακρότητες στις τιμές που παρατηρούνται!

Νοικιάστε σπίτι και όχι δωμάτιο ξενοδοχείου… και όπως ξέρετε σήμερα αυτό είναι ευκολότερο από ποτέ με τόσα sites που υπάρχουν! Αν συγκρίνετε τις τιμές των ξενοδοχείων με τα σπίτια, θα διαπιστώσετε ότι η διαφορά είναι δυσανάλογη. Παράλληλα, αν επιλέξετε θα έχετε και τη δική σας κουζίνα, το οποίο σημαίνει ακόμα περισσότερη οικονομία στο φαγητό της ημέρας… γιατί μπορεί τα έτοιμα φαγητά να είναι «καλύτερα», αλλά σίγουρα είναι ακριβότερα!

Επισκεφτείτε μέρη που δεν πάνε οι πολλοί. Όταν επισκέπτεστε ένα μέρος που τα έσοδά του προέρχονται κατά κύριο λόγο από τον τουρισμό, θα πρέπει να περιμένετε πολλούς τουρίστες και αυξημένες τιμές. Μπορεί να χρειάζεται λίγο παραπάνω ψάξιμο, αλλά υπάρχουν πολλά μέρη που δεν στηρίζονται αποκλειστικά στον τουρισμό, αλλά δεν υστερούν σε τίποτα από όλους πιο δημοφιλείς προορισμούς.

Όπως είπαμε και πιο πριν αποφύγετε να τρώτε έξω, όσο το δυνατόν γίνεται.
 Μπορεί το φαγητό να είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις των διακοπών, αλλά παραμένει και η μεγαλύτερη πληγή. Αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε, τότε προσπαθήστε να τρώτε έξω μόνο μια φορά την μέρα.

Επιλέξτε ένα ολοκληρωμένο πακέτο
. Πέρα από την άνεση να κανονίζει κάποιος άλλος τις διαδρομές, τις εκδρομές, τα εισιτήρια και το τι θα φάτε κάθε μέρα, το ολοκληρωμένο πακέτο διακοπών σας γλιτώνει και πολλά χρήματα… και όλα είναι προϋπολογισμένα … οπότε why not?

Αποφύγετε το shopping therapy… ναι ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά μπορείτε! Περιοριστείτε στο να αγοράσετε απλά ένα αναμνηστικό αντικείμενο… του οποίου βέβαια η τιμή του να μην είναι εξωπραγματική.

Διακοπές χωρίς cocktails δεν γίνονται! Στην περίπτωση που έχετε άγριες διαθέσεις, τότε καλό είναι να αγοράσετε από το supermarket ένα μπουκάλι vodka ή οτιδήποτε άλλο πίνετε… και να κάνετε pre party! Δηλαδή οι Άγγλοι που το συνηθίζουν είναι καλύτεροι μας;

Αυτά για την ώρα! Bon Voyage!

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS