ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Πιθανή έγκριση τρίτης δόσης εμβολίου σε έξι μήνες αντί οκτώ στις ΗΠΑ

Πρόκειται για τα εμβόλια της Pfizer Inc - BioNTech SE, της Moderna Inc και της Johnson & Johnson.

Οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές στις ΗΠΑ μπορεί να εγκρίνουν μία τρίτη δόση εμβολίου για ενήλικους κατά της COVID-19 τουλάχιστον έξι μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό τους, αντί του διαστήματος των οκτώ μηνών, όπως είχε ανακοινωθεί προηγούμενα, ανέφερε χθες, Τετάρτη, η εφημερίδα "The Wall Street Journal".

Όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, η έγκριση για ενισχυτικές δόσεις των τριών εμβολίων που είναι διαθέσιμα στις ΗΠΑ αναμένεται στα μέσα Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα που επικαλέστηκε μία πηγή που έχει λάβει γνώση για τα σχέδια που υπάρχουν.

Πρόκειται για τα εμβόλια της Pfizer Inc - BioNTech SE, της Moderna Inc και της Johnson & Johnson.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, οι αμερικανικές αρχές χορήγησαν πλήρη έγκριση στο εμβόλιο των δύο δόσεων της Pfizer κατά της COVID-19.

Η Moderna ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, ότι ολοκληρώνει μία πλήρη επανεξέταση, η οποία απαιτείται για την πλήρη έγκριση του εμβολίου της για τους ανθρώπους ηλικίας άνω των 18 ετών.

Περίπου ο μισός πληθυσμός στις ΗΠΑ έχει εμβολιαστεί πλήρως ως σήμερα, αλλά τα ποσοστά εμβολιασμού ποικίλουν από πολιτεία σε πολιτεία.

Μια μελέτη, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Health Affairs, καταδεικνύει ότι οι εμβολιασμοί COVID-19 απέτρεψαν σχεδόν 140.000 θανάτους στη χώρα έως τον Μάιο 2021.

Αυστραλία

Η Αυστραλία κατέγραψε σήμερα, για πρώτη φορά από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην επικράτειά της, πάνω από 1.000 κρούσματα του SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, κυρίως εξαιτίας της εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα στο Σίδνεϊ.

Η Νέα Νότια Ουαλία, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Σίδνεϊ, κατέγραψε νέο ρεκόρ 1.039 κρουσμάτων και τρεις θανάτους εξαιτίας της COVID-19 το προηγούμενο 24ωρο.

Στο κύμα που άρχισε να πλήττει τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας στα μέσα Ιουνίου, τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 15.000 και πλέον ο ιός εξαπλώνεται σε μικρότερες πόλεις, παρατείνοντας την επιβολή περιοριστικών μέτρων στο νοτιοδυτικό τμήμα της Αυστραλίας.

Ινδία

Το ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 607 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 46.164 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στον ασιατικό γίγαντα 1,3 δισεκ. κατοίκων έχει φθάσει -κατά τα κυβερνητικά στοιχεία, που όμως ειδικοί χαρακτηρίζουν πολύ υποτιμημένα- τους 436.365 νεκρούς επί συνόλου 32,56 εκατομμυρίων μολύνσεων μέχρι σήμερα.

Γερμανία

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 12.626 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 3.901.799, δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα Πέμπτη το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Οι θάνατοι ακόμη 21 ασθενών με την COVID-19 το ίδιο διάστημα αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα στους 92.082 νεκρούς μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα - και η δεύτερη φορά μέσα στον Αύγουστο - που τα κρούσματα ξεπέρασαν το όριο των 10.000.

Νέα Ζηλανδία

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, η Τζασίντα Αρντέρν, δήλωσε σήμερα ότι τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε όλη τη χώρα βοηθούν να περιοριστεί η εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του νέου κορωνοϊού, η οποία θεωρείται πολύ πιο μολυσματική, παρότι οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν τον εντοπισμό άλλων 68 κρουσμάτων του SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες.

Το σύνολο των κρουσμάτων που έχουν επιβεβαιωθεί κατά το τρέχον ξέσπασμα έχει φθάσει τα 277.

Εξ αυτών 263 μολύνσεις έχουν εντοπιστεί στο ξκλαντ και 14 στο Ουέλινγκτον, την πρωτεύουσα.

Ολόκληρη η χώρα των 5 εκατομμυρίων κατοίκων έχει τεθεί σε lockdown. Οι πολίτες καλούνται να μείνουν σπίτι, τα σχολεία και οι περισσότεροι εργασιακοί χώροι δεν θα ανοίξουν πριν από το τέλος του μήνα τουλάχιστον.

Νότια Κορέα

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα τον βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στη διάρκεια της χρονιάς, καθώς οι περιπτώσεις των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση έχουν διπλασιαστεί αφότου εκδηλώθηκε τον Ιούλιο το τρέχον, τέταρτο κύμα, που χαρακτηρίζεται το χειρότερο.

Αν και ο δείκτης θνητότητας παραμένει συγκριτικά χαμηλός, κάτω από το 1% (στο 0,93% επακριβώς), και δεν αναφέρονται, ακόμη τουλάχιστον, ενδείξεις πως το σύστημα υγείας πιέζεται, οι νοτιοκορεάτικες αρχές επιδιώκουν να εξασφαλίσουν περισσότερες κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), καθώς οι ασθενείς που παρουσιάζουν σοβαρή μορφή της νόσου αυξάνονται μαζί με τα κρούσματα του SARS-CoV-2.

Τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.882 μολύνσεις. Ο κυλιόμενος εβδομαδιαίος μέσος όρος των κρουσμάτων που εντοπίζονται ημερησίως βρίσκεται στα 1.788.

Ο αριθμός των ασθενών σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση είναι σήμερα 425, έναντι 155 την 7η Ιουλίου.

Η χώρα διαθέτει 833 κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με την COVID-19, εκ των οποίων διαθέσιμες ήταν χθες προχθές Τρίτη οι 250.

Σήμερα άρχισε ο εμβολιασμός πολιτών στο ηλικιακό φάσμα μεταξύ 18 και 49 ετών, καθώς η κυβέρνηση στη Σεούλ θέλει να έχει λάβει μια δόση το 70% του πληθυσμού και να έχει εμβολιαστεί πλήρως το 50% μέσα στον Σεπτέμβριο.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση