ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Πέθανε η γυναίκα που αποκάλυψε το σκάνδαλο Lewinsky

Σε ηλικία 70 ετών πέθανε η Linda Tripp

Σε ηλικία 70 ετών πέθανε η Linda Tripp η γυναίκα που αποκάλυψε το σκάνδαλο Lewinsky που συγκλόνισε το παγκόσμιο στα τέλη της δεκαετίας των 90s. Η Αμερικανίδα υπάλληλος του Πενταγώνου έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας τον τελευταίο καιρό.

Μέσα από μια σειρά παράνομων ηχογραφήσεων της με την Monica Lewinsky κατάφερε να φέρει στο φως της ερωτική σχέση του πρώην προέδρου της Αμερικής Clinton με την νεαρή ειδικευόμενή του Lewinsky.

Όταν το 1997 έμαθε από την Lewinsky αφού ήταν φίλες για την σχέση της με τον Clinton αποφάσισε να ηχογραφήσει τις συνομιλίες τους τις οποίες παρέδωσε στον ανεξάρτητο εισαγγελέα Ken Starr και κατάφερε να οδηγήσει τον Αμερικανό Πρόεδρο ενώπιον της Γερουσίας.
Μέσα από αυτό η Tripp αποκάλυψε και τον γνωστό «λεκέ» στο μπλε φόρεμα της Lewinsky κάτι που έκανε τον Clinton να ομολογήσει την σχέση του.

Η Tripp κατηγορήθηκε για παράνομη ηχογράφηση προσωπικών συνομιλιών χωρίς συναίνεση ενώ αργότερα αθωώθηκε αφού είχε απαγορευτεί στην Monica να καταθέσει εναντίον της.

Κατηγορήθηκε μάλιστα και από την κοινωνία για προδοσία της φίλης της και υπονόμευση της προεδρίας του Clinton. Παρόλα αυτά η ίδια δήλωσε ότι «Ο όρκος μου ήταν απέναντι στον θεσμό της προεδρίας των ΗΠΑ, όχι στο άτομο που καθόταν στην καρέκλα. Και τήρησα τον όρκο μου, είπα την αλήθεια. Κατηγορώ τον εαυτό μου που δεν είχα το θάρρος να το κάνω νωρίτερα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση