ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Πέραν των 25,000 δέντρων θα φυτευτούν στις πυρόπληκτες κοινότητες

Θα παραχωρηθούν από το Τμήμα Δασών σε οργανωμένα σύνολα για να φυτευτούν στην πυρόπληκτη περιοχή.

newsroom must

Στην αποκατάσταση του πρασίνου στις κοινότητες των Επαρχιών Λεμεσού και Λάρνακας, οι οποίες επηρεάστηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 3 Ιουλίου 2021, είναι έτοιμο να συμβάλει το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Σε συνεργασία με τις Κοινοτικές Αρχές των πυρόπληκτων περιοχών στην ευρύτερη περιοχή που πλήγηκε από την πυρκαγιά, το Τμήμα Δασών εκπονεί σχέδιο για την αποκατάσταση του πρασίνου σε κοινοτικά πάρκα, αλσύλλια και γενικά σ’ όλους τους χώρους εντός των κοινοτήτων της περιοχής. Παράλληλα, θα προχωρήσει και η αποκατάσταση των δεντροστοιχιών κατά μήκος των δρόμων μεταξύ των κοινοτήτων. Έτσι, από τον προσεχή Νοέμβριο που αρχίζει η νέα φυτευτική περίοδος, αναμένεται ότι θα εγκατασταθούν περισσότερα από 25000 δέντρα και θάμνοι στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές. Αριθμός δενδρυλλίων, ανάλογα και με τις χορηγίες, θα παραχωρηθούν από το Τμήμα Δασών σε οργανωμένα σύνολα για να φυτευτούν στην πυρόπληκτη περιοχή. Τέλος αριθμός δενδρυλλίων θα παραχωρηθεί και σε ιδιώτες για να τα φυτέψει όπου επιθυμεί.

Οι καταστρεπτικές συνέπειες των πρόσφατων πυρκαγιών υπενθυμίζουν την ανεκτίμητη αξία των δασών και του πρασίνου για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Το Τμήμα Δασών απευθύνει έκκληση προς το κοινό να θέτει την προστασία και τη διατήρηση των δασών της χώρας μας ως ύψιστη προτεραιότητα, ώστε να μην είναι πλέον αναγκαία η εκ των υστέρων λήψη μέτρων για την αποκατάστασή τους.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X