ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Παγκύπριες εξετάσεις: Ο Μέσος Όρος σου είναι χαμηλότερος απ' όσο περίμενες;

Δέσποινα Άσπρου

Για να βρίσκεσαι μάλλον εδώ αυτή την στιγμή, σημαίνει ότι πιθανότατα ανήκεις και εσύ στα άτομα που φέτος ήταν η τελευταία φάση της σχολικής τους ζωής και ετοιμάζεσαι τώρα να ανοίξεις τα φτερά σου στον φοιτητικό κόσμο! 

Αν τα αποτελέσματα των εξετάσεων ήταν αυτά που περίμενες, με κατά συνέπεια να έχεις τώρα στα χέρια σου το εισιτήριο για το πανεπιστήμιο/ σχολή που επιθυμείς τότε δικαιούσαι να πλέεις σε πελάγη ευτυχίας, ενώ με την σειρά μας και εμείς σου δίνουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια!

Τι συμβαίνει όμως αν οι αρχικές σου βαθμολογίες είναι χαμηλότερες από όσο ήθελες με αποτέλεσμα ο μέσος όρος σου να μην είναι αυτό που επιθυμούσες; Καταρχήν δεν θέλω να αγχώνεσαι, ούτε να κλαις, ούτε να κλειστείς στον εαυτό σου! Αντιλαμβάνομαι την θλίψη σου, αλλά αυτή τη στιγμή ότι έγινε, έγινε! Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα απολύτως.

Το ζήτημα είναι τι μπορείς να κάνεις από εδώ και πέρα. Αρχικά θα σου πω να περιμένεις, και να μην τα βάψεις όλα μαύρα, αφού υπάρχει πάντα και η ελληνική εκδοχή των σπουδών – που μεταξύ μας όσοι σπούδασαν στην Ελλάδα, δεν το μετάνιωσαν ποτέ! Όπως μάλλον ήδη γνωρίζεις, τα αποτελέσματα για τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας αναμένονται μέσα Ιουλίου, οπότε η ελπίδα πεθαίνει τελευταία!

Από την άλλη, όσο αφορά το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ακόμη και αν πιστεύεις ότι με τον μέσο όρο σου δεν διαβαίνεις ούτε καν την είσοδο του, πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι υπάρχει και η δεύτερη κατανομή των υποψηφίων… άρα η πιθανότατα να είσαι ένας από τους τυχερούς, ακόμη υπάρχει!

Στα πλαίσια αυτά, θα ήθελα να σου θυμίσω και τις ιδιωτικές επιλογές… αφού ως γνωστό σε αρκετές ιδιωτικές σχολές ο μέσος όρος δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Αυτό που μετρά είναι η θέληση και η προσπάθεια που επιβάλλεται να επιδείξεις όταν μπεις και μετά.

Τέλος, αν εσύ δεν μπορείς να ικανοποιηθείς με τα πιο πάνω, καθώς ξέρεις ακριβώς τι θες, τότε με την σειρά μου θα σου πω να μην βιαστείς και να μην κάνεις καμία επιπόλαια κίνηση. Μπορείς κάλλιστα να αφήσεις αυτό τον χρόνο να περάσει, να βρεις μια δουλίτσα και παράλληλα να μελετάς ώστε να δώσεις ξανά εξετάσεις του χρόνου. Μην νοιάζεσαι αν κάποιος θα σε κρίνει ή όχι, δεν σε απασχολεί. Αυτό που μετρά είναι εσύ τι θέλεις… είναι πολύ καλύτερο να «χάσεις» ένα χρόνο, παρά μια ζωή.

Κλείνοντας να πούμε ότι σύμφωνα με στατιστικές, τα αποτελέσματα φέτος ήταν γενικώς χαμηλά. Μάλιστα χθες, 26 Ιουνίου, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων εξέφρασε λύπη, απογοήτευση και τον έντονο προβληματισμό για τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων 2018, αφού ο μέσος όρος των περισσότερων μαθημάτων είναι το 10 ή κάτω από τη βάση.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση